IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDA I REMEK DJELA u Turkiye ne prestaju: U Adiyamanu spašena Fatma Gungor, 212 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Fatma Gungor, je nakon što je izvučena ispod ruševine predata ljekarskim ekipama. porodica je zagrlila članove spasilačkog tima koji je spasio srednjovječnu ženu…

ADIYAMAN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 15: 02-2023, 10: 44… ČUDA I REMEK DJELA u Turkiye ne prestaju: U Adiyamanu spašena Fatma Gungor, 212 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Ispod ruševina zgrade u južnom turskom gradu Adiyamanu spašena je 77- godišnja Fatma Gungor, čak 212 sati nakon što je prvi razorni zemljotres pogodio jug Turkiye, javlja Anadolija.

U Adiyamanu, jednom od deset turskih gradova koji su 6. februara razoreni snažnim zemljotresima magnitude 7,6 i 7,7, sa epicentrom u Kahramanmarasu, nastavljaju se napori oko potrage i spašavanja preživjelih žrtava nezapamćene katastrofe.

Ekipe AFAD-a i žandarmerije uspjeli su izvući živu 77- godišnju Fatmu Gungor ispod urušene sedmospratnice u četvrti Ali Tas, 212 sati nakon razornog zemljotresa, 6. februara.

Čitaj još:   Aleksandar Saša ZEKOVIĆ: Policija da obustavi fotografisanje građana...

Gungor je nakon što je izvučena ispod ruševine predata ljekarskim ekipama. Porodica 77-godišnje Gungor zagrlila je članove spasilačkog tima koji je spasio staricu.

U istoj četvrti je nešto ranije danas spašen 12-godišnji Berat Yucel, 207 sati nakon prvog od dva snažna zemljotresa koji su razorili jug Turkiye.

BONUS VIDEO: 212 saat sonra mucizenin adı: 77 yaşındaki Fatma Güngör

izvor agencije

Nešto mnogo smrdi u CRNOJ GORI…

Iskušenja su ogromna, ponude su uvek anticrnogorske i to je Read more