IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ JEDNO ČUDO U TURSKOJ: U Kahramanmarasu MELIKE živa SPAŠENA nakon 222. sata… (foto)

İspod ruševina zgrade u južnom turskom gradu Kahramanmarasu spašena je 42- godišnja Melike Imamoglu, čak 222 sata nakon što je prvi razorni zemljotres pogodio jug Turske.

Timovi za traganje i spašavanje u prirodnim katastrofama İnegöl (İNDAK), koji rade na ruševinam u Kahramanmaraşu, krenuli su ispod ruševina uz zvuk pomoći. Timovi su utvrdili da je 42-godišnja Melike İmamoğlu živa i kontaktirali su ih.

Time je trka počela s vremenom. Nakon oprezne akcije i nakon što su timovi UMKE otvorili intravensku liniju i ubacili serum, 42-godišnja Melike İmamoğlu izvučena je iz ruševina . Saznalo se da je İmamoğlu, koji je prebačen u bolnicu, bila pri svijesti.
Ekipe NDAK-a su se fotografisale za uspomenu sa radošću vraćanja još jednog života u život nakon rekordne akcije spasavanja.

Timovi İNDAK-a, koji su spasili 42-godišnju Melike İmamoğlu, ispričali su o tim trenucima. Kılıç je u izjavi rekao: „Ovdje smo od prvog dana. Sada su ostala dva zadnja stana, dostavljamo tijela svima. Ni mi nismo imali nade. Još jednom smo vidjeli da nema gubitka nade u Boga. Skinuli smo zadnju ploču, pokušavali smo ih skloniti . Iznutra se začuo glas ‘Pomoć’.

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ DIREKTNO: „Koliko moraš biti jadan i bijedan da Vulinu posvetiš mural?" (foto)

Noge su nam bile odsječene, oduševili smo se od radosti. Uspostavili smo kontakt. Ona je bila osoba koju smo tražili. Bila je zdravo. Ne mogu naći riječi da nešto kažem. Koliko je sati prošlo? Bez jela i pića je pod bila pod zemljom. Hvala Bogu”, rekao je.

Nakon što je izvučena ispod ruševine Imamoglu je predata ljekarskim ekipama, prenosi Anadolija.

U Kahramanmarasu, gdje je bio epicentar razornih zemljotresa magnitude 7,6 i 7,7 i ostalim turskim gradovima pogođenim potresom, nastavljaju se napori oko potrage i spašavanja preživjelih žrtava nezapamćene katastrofe.

izvor: http://ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more