IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLAZAK LEGENDE! ĆIRO Blažević- “TRENER SVIH TRENERA”: Sahranjen u zagrebačkoj Aleji velikana… (foto, video)

U Hrvatskoj je dan žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja…

ZAGREB: Hrvatska, Sport, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 15: 02-2023, 19: 44…  ODLAZAK LEGENDE! ĆIRO Blažević- “TRENER SVIH TRENERA”: Sahranjen u zagrebačkoj Aleji velikana… (foto, video)

Na zagrebačkom Mirogoju sahranjen je nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Na groblju i komemoraciji od “trenera svih trenera” oprostili su se kolege, glumci, sportisti, političari, novinari. Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici brojnih stranih nogometnih saveza i klubova.

U Hrvatskoj je dan žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja.

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević sahranjen je danas u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju.

Blažević je preminuo u 88. godini nakon duge i teške bolesti, a nakon jutrošnje komemoracije koja je održana u dvorani Vatroslav Lisinski, u poslijepodnevnim satima je sahranjen u Aleji velikana i svijet se danas i zvanično oprostio od ovog velikog stručnjaka…

Vrlo emotivan govor održao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekavši da će mu Ćiro u svakom trenutku nedostajati.

“Uvijek sam govorio vi, ali na dan tvog oproštaja ću prijeći na ti. Odlaziš na neko drugo, bolje mjesto, igrati drugo poluvrijeme. Ovo prvo, zemaljsko, nažalost je završilo. Da si ovdje s nana, ti bi nas pogledao, nasmijao se i opsovao nas, kako znaš”, rekao je Dalić pa nastavio

Čitaj još:   Milo ÐUKANOVIĆ: Nije trenutak za posjetu Srbiji, idem u Prištinu... (foto, video)

“Pogledaj koliko je raje došlo. Ne bi nam dao da danas plačemo i tugujemo. U tvom društvu uvijek su bili smijeh, veselje i sreća. Gore na nebu, čekaju te anđeli, radosni su što je došao trener svih trenera. Skoro će kraj utakmice, a oni gube 2: 1.

Samo ti možeš okrenuti utakmicu i pobijediti. Nedostajat ćeš nam, Ćiro. Ušao si pod našu kožu, naše porodice i domove. Ti si naš, Ćiro. Nedostajaće mi tvoje društvo, tvoja podrška i zaštita. Ti si bio puno više od trenera, jedan jedini i neponovljivi.

Džentlmen, šarmer i motivator. Samo si ti mogao nešto opsovati na televiziji, a da niko nije zamjerio. Samo ti si mogao reći grube riječi, a da niko ništa ne zamjeri. Ti si jedan od najvećih faca koji je hodao ovom regijom.

Ostavio si nam puno toga, nisi bio kopija. Tebe niko ne može zamijeniti. Volio si Bosnu i Hercegovinu, ali od svega najviše svoju Hrvatsku. Bio si veliki rodoljub. I zato ti laka zemlja. Dragi Ćiro, neka ti je vječna slava.

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je 7. februara u 88. godini nakon duge i teške bolesti. Okupljeni su se posljednji put oprostili od Ćire bacanjem ruže na njegov sanduk…

Čitaj još:   Među ubijenima u Banjskoj i nekadašnji tjelohranitelj ALEKSANDRA Vulina... (foto)

BONUS VIDEO: Ćiro Blažević sahranjen u zagrebačkoj Aleji velikana

izvor iBalkan,net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more