IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAH I UŽAS- “NE BIH GA BAŠ NAZVAO BALONOM”: Isplivao jeziv SNIMAK iz aviona koji je oborio NLO u Americi, piloti nisu znali ŠTA VIDE… (audio, video)

Objekat oboren iznad Mičigena u nedelju bio je treći misteriozni entitet koji je oboren u vazdušnom prostoru SAD u tri dana…

MIICIGEN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 15: 02-2023, 00: 44… STRAH I UŽAS- “NE BIH GA BAŠ NAZVAO BALONOM”: Isplivao jeziv SNIMAK iz aviona koji je oborio NLO u Americi, piloti nisu znali ŠTA VIDE… (audio, video)

Zastrašujući audio snimak prikazuje trenutak kada su borbeni avioni F-16 naciljali NLO dok su se spremali da ga obore iznad jezera Hjuron, a na snimku se čuju zbunjeni piloti kako se bore da definišu šta tačno vide ispred sebe.

Objekat oboren iznad Mičigena u nedelju bio je treći misteriozni entitet koji je oboren u vazdušnom prostoru SAD u tri dana.

Uprkos saopštenju Pentagona u kom je leteći objekat opisan kao “mali, metalni balon”, audio snimak razgovora iz unutrašnjosti aviona otkrio je da su piloti imali velike poteškoće da definišu NLO ispred sebe, prenosi Daily Mail.

“Ne bih to baš nazvao balonom… Ne znam šta… Vidim ga napolju svojim očima“, može se čuti kako govori jedan od pilota.

Komunikacija u kokpitu je usledila kada je američka vojska poslala dva borbena aviona F-16 da obore NLO dok je leteo u blizini baza Ministarstva odbrane iznad Velikih jezera.

Vojni zvaničnici su kasnije opisali objekat kao ‘osmougaonu strukturu’, koja je oborena s neba jer je predstavljala ‘opasnost za bezbednosni let i pretnju zbog svojih potencijalnih mogućnosti nadzora’.

Ali audio snimci, koje je objavio The Drive, bacili su svetlo na zagonetnu prirodu vojne operacije dok je letela u američkom vazdušnom prostoru.

Nakon što se suočio licem u lice sa objektom, jedan od pilota prvo je konstatovao: “Ne bih to baš nazvao balonom”.

“Mogu to da vidim napolju svojim očima“, dodaje on, pre nego što je pokušao da se uhvati u koštac s tim kako da opiše leteći objekat ispred sebe.

“Izgleda kao nešto… tu je neka vrsta predmeta koji je naduvan… teško je reći, prilično je mali“, kaže on.

Piloti takođe napominju da su bili zabrinuti zbog sudara sa objektom jer su mogli da ga vide samo izbliza, što je dovelo do zbunjujuće rasprave o tome kakav je stvarni oblik – kasnije su ga zvaničnici opisali kao “osmougaoni”.

Čitaj još:   Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović: Danas konsultacije o mandataru... (foto i video)

“Osloviću ga kao rezervoar. Ne mogu stvarno da kažem kakav je oblik”, rekao je jedan od pilota.

“Veličina, to bi bilo izazovno, tako je spor i tako mali, da jednostavno ne mogu da ga vidim.“

Jasno je da se misteriozni NLO kretao daleko manjom brzinom od borbenih aviona, što je pilotima otežavalo da shvate tačno šta su gledali.

Kasnije tokom audio snimka, piloti se mogu čuti kako u više detalja diskutuju o veličini i obliku letećeg objekta.

Jedan od pilota ocenjuje da je objekat „definitivno manji od automobila“, dok drugi kaže da je bio veličine „četvorotočkaša“.

Američki vojni zvaničnici su takođe opisali da entitet ima „vezani teret ispod sebe“, nešto što se ponavlja u prvom pogledu na objekat otprilike šest kilometara iznad tla.

“Ne mogu da kažem da li je metalno ili šta, ali mogu da vidim linije koje se spuštaju ispod njega, ali ne mogu da vidim ništa ispod njega“, kaže jedan pilot.

“Definitivno možete videti nizove ispod.“

Jedan korisnik objavio je fotografiju za koju tvrdi da je reč o NLO-u iznad Portugala iz 10. septembra 1990. godine, te je naveo da je po opisu skoro isti kao ovaj koji je oboren 12. februara 2023.

“10. septembar 1990. Iznad Portugala je uočen i prikazan neidentifikovani leteći objekat u obliku osmougla sa antenama. Opis nedavnog oborenog neidentifikovanog letećeg objekta iznad jezera Huron je skoro isti”, navodi se u objavi uz fotografiju.

Dok se slažu da je balon donekle sjajan ili metalik, piloti se opet muče da razaznaju koja je zapravo boja objekta.

Jedan kaže da je delovao “crno”, dok drugi kaže da “izgleda mračno, ali mogu da dobijem prilično dobar odsjaj sunca sa njega.”

Čitaj još:   TRIBINE ĆE GRMJETI I GRUVATI: Vučiću, pederu! One će ga srušiti! (foto i video)

Nakon uspešnog obaranja “metalnog balona” u nedelju iznad jezera Hjuron, ispostavilo se da je misija koštala vojsku skoro milion dolara, pošto je prvi ispaljen hitac pilota na NLO promašio metu.

Pojedini korisnici su na mrežama naveli da ni njima ovo ne deluje kao balon

Avioni, koji su koristili projektile Sidevinder AIM-9Ks, a koji su koštali oko 400.000 dolara po hicu, dva puta su pokušali da obore objekat sa neba.

Da je prvi hitac promašen, potvrdio je u utorak najviši general Pentagona Mark Majli, ističući opasnosti koje predstavljaju kontinuirana viđenja NLO-a u vazdušnom prostoru SAD.

“Da, prvi hitac je promašen“, rekao je.

Predsedavajući Zajedničkog načelnika je dodao da je promašena raketa Sajduinder bezbedno sletela u jezero, dok je druga koju je ispalio F-16 oborila objekat sa neba.

Kako prenosi Daily Mail, Bela kuća smejala se nagoveštajima da su vanzemaljci umešani u pojave NLO-a, međutim zvaničnici su bili pod povećanim pritiskom da objasne nedavna dešavanja.

Američki borbeni avioni su ovog meseca oborili četiri objekta na velikim visinama, što je navelo Belu kuću da najavi da stvara novu NLO radnu grupu za proučavanje bezbednosne pretnje koju predstavljaju neidentifikovani objekti koji upadaju u vazdušni prostor SAD.

Otkako je prvi “špijunski balon” oboren kod obale Južne Karoline ranije ovog meseca, otkrivena su još tri objekta, koji tek treba da budu zvanično identifikovani.

Podsetimo, američka kongresmenka Elisa Slotkin navela je na Tviteru da je američka vojska oborila neidentifikovani leteći objekat iznad jezera Hjuron.

U svom postu je navela da je urađen „odličan posao svih koji su izvršili misiju u vazduhu i u štabu“.

Ona nije iznela detalje o tome koji je objekat Ratno vazduhoplovstvo oborilo, ali je rekla da ih sve zanima šta je to i čemu služi.

Govoreći o objektima u vazdušnom prostoru SAD i Kanade ona je rekla:

“Sve dok ove stvari prolaze preko SAD i Kanade, nastaviću da tražim od Kongresa da dobije potpuni izveštaj na osnovu istraživanja olupine”.

BONUS VIODEO: F-16 pilots struggled to ID object shot down over Lake Huron, audio reveals | New York Post

(Kurir.rs/N.M./Daily Mail)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more