IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS PROLJEĆE U FEBRUARU: Od ponedjeljka i narednih nekoliko dana PADAĆE SNIJEG… (foto)

Prvog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od nula do šest, a dnevna od 11 do 17 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 16: 02-2023, 09: 44… DANAS PROLJEĆE U FEBRUARU: Od ponedjeljka i narednih nekoliko dana PADAĆE SNIJEG… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno sunčano vrijeme…

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme, a od ponedjeljka na planinama se može očekivati snijeg, javlja Anadolija.

Jutros je u BiH pretežno vedro vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Jutros je najhladnije bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus 12 stepeni Celzijusa.

U Drvaru je registrovano minus osam stepeni, Bugojnu minus šest, Livnu i Sanskom Mostu minus pet, Banjaluci, Bihaću, Prijedoru i Zenici minus četiri, Širokom Brijegu i Tuzli minus tri, Sarajevu minus dva, Bjelašnici i Ivan Sedlu nula, Gradačcu i Mostaru jedan, Trebinju dva i Neumu sedam.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva, po kotlinama Bosne, sa maglom. Dnevna temperatura od deset do 16 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

četvrtak, 16.02.2023. godine
Biometeorološke prilike će biti ugodnije. Stabilizacija vremena, uz porast temperatura tokom dana, povoljno će djelovati na većinu populacije. Jutro i veče prohladni, stoga je u ovim periodima preporučljivo biti oprezniji i posvetiti nešto više pažnje odijevanju. Tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Za vikend otopljenje do 14 C...

petak, 17.02.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, praćeno dužim sunčanim intervalima i porastom temperatura, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a boravak na otvorenom, po mogućnosti prilagoditi toplijem dijelu dana.

U petak se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od devet do 16 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od nula do šest, a dnevna od 11 do 17 stepeni.

U nedjelju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje preteženo sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a tokom noći u većem dijelu Bosne.

Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do devet, a dnevna od 11 do 17 stepeni.

U ponedjeljak se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Prije podne prestanak padavina u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do deset, a dnevna od četiri do deset, na jugu do 12 stepeni C.

Čitaj još:   Uznemirujuće- VOZAČ OBORIO POLICAJCA U GOLUBOVCIMA: Odbio saobraćajnu kontrolu! (uznemiravajući video)

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

ETO LJETO SE VRATILO, ALI NE ZABORAVITE KIŠOBRANE…

Tokom dana, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima sa slabim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more