IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović najavio Luksuzni svjetski brend: Crna Gora dobija fabriku votke u Nikšiću… (foto, video)

Dritan Abazović na sjednice Vlade najavio da će 21. marta u Nikšiću biti otvorena fabrika votke u kojoj će do 2025. godine biti zaposleno 400 radnika…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 16: 02-2023, 00: 44… DRITAN Abazović najavio Luksuzni svjetski brend: Crna Gora dobija fabriku votke u Nikšiću… (foto, video)

Proizvodnja Beluga Montenegro votke od marta u Nikšiću…

-Svi idemo na svečano otvaranje fabrike koja će da proizvodi Belugu Montenegro. U Crnoj Gori će da se proizvodi votka koja će ići svugdje u svijetu. Imaju posebnu fabriku za Rusiju, fabrika u CG ima ambiciju da razvija izvoz za cijeli svijet sa brendom Beluga Montenegro – rekao je Abazović na sjednici Vlade.

Kazao je i da će odmah biti zapošljeno 200 radnika, a do 2025. godine 400 radnika. 

Fabrika kompanije Noblewood Adriatic, koja će u Nikšiću proizvoditi votku Beluga Montenegro, biće otvorena u drugoj polovini marta. 

Planirano je da fabrika u Nikšiću pakuje oko 30 miliona boca godišnje, a sama investicija vrijedna je oko 25 mil EUR. Očekivana godišnja vrijednost izvoza je 500 mil EUR. Prema najavama, u fabrici će odmah biti zaposleno 200 ljudi.

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Automobil se prevrnuo kod SLIJEPAC MOSTA, STRADALA JEDNA OSOBA...

To je saopšteno nakon sastanka premijera Dritana Abazovića sa Aleksanderom Mačetinom, investitorom i osnivačem firme Noblewood Adriatic.

Upoznavajući premijera Abazovića sa činjenicama u vezi otvaranja fabrike, investitor je naveo da je otvaranje planirano za 21. mart.

– Fabrika će proizvoditi votku koja će se izvoziti za sva svjetska tržišta, osim ruskog, koje je pokriveno domaćom proizvodnjom.

Mačetin je istakao da je votka Beluga jedan od 10 najprodavanijih i najpoznatijih brendova votke na svijetu čiji je godišnji obrt oko 1,5 mlrd EUR – navodi se u saopštenju

Investitor je istakao da će fabrika u početku zapošljavati preko 200 radnika, sa tendencijom rasta od nekoliko stotina u naredne dvije godine. Planirano je istovremeno otvaranje predstavništva firme u Tivtu, koje će biti usmjereno na marketing i trgovinu.

@dritan

Dobro jutro Crna Goro! 😊 Lijepe vijesti za Nikšić i našu ekonomiju! U martu otvaramo fabriku votke Beluga Montenegro u Nikšiću! Preko 200 novih radnih mjesta, a do 2025. godine još nekoliko stotina. Iz Nikšića će ići izvoz za cijeli svijet! #belugamontenegro #dritan #montenegro #dritanabazović #nikšić #votka #vodka #fabrika #dritan #dritanabazovic #razvoj #ekonomija #crnagora #radnici #crnagoranapravomputu

♬ original sound – Dritan Abazovic

izvor pobjeda.me

Čitaj još:   SARAJEVO, JESEN USRED MAJA: Kiša, snijeg i niske jutarnje temperature, sve do…
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more