IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA- ZADNJI POZDRAV UGINULOM MALOM HEROJU: “Proteo”, dao život za spasavanje žrtava zemljotresa u Turskoj! (foto, video)

TIM ZA SPAŠAVANJE iz Meksika oprostio se od Protee koji je poginuo tokom akcija potrage i spasavanja…

HATAY- ANTAKIYA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 16: 02-2023, 19: 44… TUGA DO NEBA- ZADNJI POZDRAV UGINULOM MALOM HEROJU: “Proteo”, dao život za spasavanje žrtava zemljotresa u Turskoj! (foto, video)

Proteo je bio dio tima od 150 ljudi koji su u Tursku došli iz Meksika. On je odigrao važnu ulogu u spasavanju tri osobe ispod ruševina u razorenom turskom gradu HATAY. Meksički tim oprostio se od Protee, koji je poginuo tokom akcija potrage i spasavanja, saznaju brojni printani mediji.

Pas je radio sa svojom ekipom i zajedno su pretraživali ruševine. Tada se dogodilo ono najstrašnije za svakog spasioca: dio zgrade se srušio na njega i zatrpao ga. Iako su ga ljudske kolege odmah izvukle ispod ruševina, a zatim pokušale da ga ožive, nesrećnom psu nije bilo spasa.

Čitaj još:   ZERINA- KRITIČNO: Majka zabrinuta za ĆERKIN ŽIVOT, čeka, rezultate biopsije tumora...

Za Proteom tuguju brojne kolege, kao i svi koji su čuli za njegovu tragičnu sudbinu. Ovaj pas će stoga sigurno ostati upamćen kao legenda i heroj koji je žrtvovao svoj život da bi spasio i pomogao ljudima.

izvor iBalkan.net/ Republika.rs