IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČUDO i Sretne vijesti stigle su iz Hataya: Hakana Yasinoglua (45) spašen ispod ruševine 278 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Spasioci su iz ruševine zgrade u okrugu Defne u provinciji Hatayu spasili 45- godišnjeg HAKANA Yasinoglua…

HATAY: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 17: 02-2023, 17: 44… ČUDO i Sretne vijesti stigle su iz Hataya: Hakana Yasinoglua (45) spašen ispod ruševine 278 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Najnovije vijesti: Kako se napori potrage i spašavanja nastavljaju 12. dana od potresa koji se dogodio u Kahramanmaraşu i koji je izazvao velika razaranja u 10 provincija, sretne vijesti i dalje stižu.

Hakan Yasinoğlu, 45, u okrugu Defne u Hataju, živ je izvučen iz ruševina u 278. satu zemljotresa.

Spasilačke ekipe spasile su 45-godišnjeg Hakana Yasinoglua ispod ruševine zgrade 278 sati nakon razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne dijelove Republike Turkiye, javlja Anadolija.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru su 6. februara pogodila južne dijelove Turkiye s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

Čitaj još:   RAMAZAN U MOSTARU: Nastavak tradicije, Omladinski iftar ispod Starog mosta, posjećeniji nego ikada do sada... (foto, video)

Nadljudskim naporima spasioci su iz ruševine zgrade u okrugu Defne u provinciji Hatayu spasili 45-godišnjeg Yasinoglua i predali ga ambulantnom timu radi ukazivanja potrebne prve pomoći i transporta u bolnicu.

Policija i timovi za potragu i spašavanje općine Istanbul, pod koordinacijom AFAD- a, radeći na olupini stana u četvrti u okrugu Defne, stigli su do Hakana Yasinoğlua, starosti 40- 45 godina.

Nakon rada timova, Yasinoğlu je izvađen iz ruševina, izvađen ljudskim hodnikom, odvezen kolima hitne pomoći i prebačen u bolnicu.

Stižu detalji udarnih vijesti…

BONUS VIDEO: Hatay'da 278. Saatte İnanılmaz Kurtuluş, 45 Yaşındaki Hakan Sağ Olarak Çıkarıldı- TGRT Haber…

izvor iBalkan.net/- TGRT Haber

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more