IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROLJEĆNI DAN PRED NAMA, BRZO SLIJEDI PREOKRET: Od 20 C do kiše i snijega u NEKIM dijelovima regiona… (foto)

U Sarajevu će ujutru biti umjereno oblačno, a tokom dana pretežno sunčano i toplo vrijeme, uz slab i umjeren vjetar. Najniža temperatura biće od pet do osam, najviša oko 18 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, vijesti, subota, 18: 02-2023, 09: 14… PROLJEĆNI DAN PRED NAMA, BRZO SLIJEDI PREOKRET: Od 20 C do kiše i snijega u NEKIM dijelovima regiona… (foto)

Meteorološke prilike biće relativno povoljne za većinu hroničnih bolesnika, a oprez se savjetuje osobama sa srčanim problemima. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i poremećaj sna.

Do 20 stepeni C

“Danas i sutra maksimalne temperature u većini mjesta od 14 do 20 stepeni. Uslova za slabu kišu danas biće samo na sjeveroistoku i istoku, a sutra poslije podne i uveče na sjeveru, a tokom noći ka ponedelјku kratkotrajno i u ostalim krajevima. Zapadni i jugozapadni vetar u pojačanju. Usled porasta temperature intenziviraće se toplјenje snijega u planinskim predelima”, najavio je FHMZ BIH.

Upaljen meteo alarm

“Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike”, objavio je RHMZ.

Čitaj još:   VRIJEME ZA VIKEND: Stižu jake grmljavine i nevrijeme, kiša, pljuskovi…

Vrijeme narednih dana

subota, 18.02.2023. godine

Stabilno vrijeme, uz duže sunčane intervale i porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti prohladno. Preporučljivo je u toplijem dijelu dana boraviti na otvorenom, uz izbjegavanje jačih napora. Također, sa noćnim satima moguća je nešto lošija opšta slika i blaže reakcije u vidu reumatskih bolova, nesanice i promjene raspoloženja, kao posljedica približavanja kratkotrajne promjene sa sjeverozapada…

U nedjelju pretežno oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne sunčanije prijepodne, postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Slabije padavine se očekuju u noći na ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka između-1 i 8°C, a dnevna između 10 i 16°C.

U ponedeljak malo hladnije sa prolaznom kišom, a u planinama iznad 900 metara nadmorske sa snegom koji brzo prestaje. Nastupa razvedravanje već u toku jutra, a sredinom dana se razvedrava i u centralnim predjelima.

U utorak i sredu pretežno sunčano i znatno toplije od proseka, u toku dana oko ili malo iznad 15°C. U četvrtak na petak je moguće naoblačenje sa kišom.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Imamo tiraniju deset poslanika pod rukovodstvom DRITANA Abazovića...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more