IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVO ISKUŠENJA VASILIJA TRAJEKTNOG: Ni pop na pomaže protiv Vladinog osvetničkog populizma… (foto, video)

Bez obzira da li je fotografija koja kruži društvenim mrežama nastala prilikom dolaska ”Vasilija”, moramo se saglasiti da je juče na potezu Kamenari- Lepetane falio samo još taj svetosavski pop, pa da čitavu ovu neslavnu epizodu proizašlu iz Abazovićevog osvetničko-populističkog hira nazovemo– iskušenja SVETOG VASILIJA TRAJEKTNOG…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19: 02-2023, 13: 44… EVO ISKUŠENJA VASILIJA TRAJEKTNOG: Ni pop na pomaže protiv Vladinog osvetničkog populizma… (foto, video)

Nakon što je Pomorski saobraćaj u petak par minuta poslije ponoći, obustavio trajektnu liniju, kao posljedicu raskida ugovora Morskog dobra sa tom kompanijom, bilo je izvjesno da će crnogorska javnost svjedočiti još jednoj svinjariji proizašloj iz patološkog populizma tehničke vlade kontroverznog premijera Dritana Abazovića.

Prije toga Vlada u tehničkom mandatu je dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari– Lepetane.

Populistička odluka tehničke Vlade da maltene preko noći i bez ikakve analize prekine ugovor sa kompanijom Pomorski saobraćaj je, kao što se i očekivalo, dovela do velikih problema u odvijanju saobraćaja kako na moru, tako i na kopnu.

Uspostavljanje saobraćaja na trajektnom prelazu Lepetane – Kamenare kasnilo je dva sata, a kada je trajekt veoma indikativnog naziva ”Vasilije” konačno došao, stvari su od lošeg postale još gore.

Ovaj oronuli trajekt kompanije YuBriv kapaciteta oko 20 vozila, bio je u vidno lošem stanju, a duži vremenski period je bio na vezu i nije se koristio, pa je dosta ljudi odlučilo da koristi zaobilazni put  kroz tunel Vrmac koji je otvoren iz nužde iako je bio zatvoren zbog čišćenja kanalizacionog kolektora koji se nalazi u trupu tunela.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Novi protesti građana, traži se punu istina o broju umrlih i inficiranih koronavirusom u Sandžaku ... (foto i video)
Sveti Vasilije Trajektni

Sve u svemu, još jedna katastrofalna odluka vlade, proizašla iz objesti i populističke želje za osvetom bivšoj ”DPS vlasti”, za rezultat je imala haos – ogromne kolone, kao usred sezone, jer je kapacitet plovila Vasilije tek 20 automobila, a putnici su čekali i do sat vremena na ukrcavanje.

U subotu, kada se odvijala ova saobraćajna agonija, društvenim mrežama je počela da kruži fotografija popa, po svemu sudeći takozvane SPC, koji vrši ritual ”krvi i tla”, takozvano osveštavanje, i to baš trajekta. Nepoznato je da li je ova fotografija nastala u subotu ujutro kad se čitav ovaj haos na trajektnoj liniji Kamenari– Lepetane odvijao.

Ipak, možemo konstatovati da je ambijentu kojem smo svjedočili nedostajao samo svetosavski pop, da upotpuni još jednu konfuznu lakrdiju na ivici apsurda u režiji vlade Dritana Abazovića.

Bez obzira da li je fotografija koja kruži društvenim mrežama nastala prilikom dolaska ”Vasilija”, moramo se saglasiti da je juče na potezu Kamenari-Lepetane falio samo još taj svetosavski pop, pa da čitavu ovu neslavnu epizodu proizašlu iz Abazovićevog osvetničko- populističkog hira nazovemo– iskušenja SVETOG VASILIJA TRAJEKTNOG.

Čitaj još:   EVO KAKO i Kada zeleni čaj donosi više štete nego koristi: Pretjeranom konzumacijom može se pojaviti i... (foto, video)

BONUS VIDEO: VIJESTI U POLA 7- SPORAZUMI O SARADNJI | Vijesti online

A najtužnije je što je to samo jedna od mnoštva katastrofalnih odluka vlade koja u nedogled vegetira u tehničkom mandatu. (B.Knežević)

BONUS VIDEO: VIJEST U POLA 7- IMPROVIZACIJA S TRAJEKTOM| Vijesti online

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more