IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Spajić, odjavio prebivalište iz Beograda prije tri dana, dan ranije predao zahtjev za prestanak državljanstva… (foto)

“Spajić Milojko odjavio je prebivalište 15. februara 2023. godine”, stoji u dopisu koji je pročitao predsjednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 19: 02-2023, 00: 44… MILOJKO Spajić, odjavio prebivalište iz Beograda prije tri dana, dan ranije predao zahtjev za prestanak državljanstva… (foto)

Lider crnogorskog pokreta Evropa sad Milojko Spajić, koji je najavio kandidaturu na predsedničkim izborima, izjavio je u četvrtak, 16. februaran, da je podneo zahtev za otpust iz srpskog državljanstva.

Spajić je rekao agenciji MINA da je imao srpsko državljanstvo, ali ne i prebivalište u Srbiji, jer ga je odjavio.

“Ceo život sam crnogorski državljanin i imam sve formalno-pravne uslove da budem kandidat za predsednika Crne Gore, jer sam rođen u ovoj zemlji i duže od deset godina imam prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori”, kazao je Spajić.

Lider Evrope sad Milojko Spajić odjavio je prebivalište iz Beograda prije tri dana. 

To stoji u obavještenju koje je upravo Državnoj izbornoj komisiji proslijedila beogradska policijska uprava.

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: KAKO VJEROVATI "URI NAKON BRUKE NA BELVEDERU"... (foto)

“Spajić Milojko odjavio je prebivalište 15. februara 2023. godine”, stoji u dopisu koji je pročitao predsjednik Državne izborne komisije Nikola Mugoša.

Potom je sitglo i obavještenje iz srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Spajić Milojko podnio je zahtjev MUP-u Srbije za prestanak državljanstva, koji je primljen 14. februara 2023. godine”, stoji u obavještenju MUP-a.

Dan kasnije, mladi pokreta Evropa sad predali su DIK-u prijedlog Spajićeve predsjedničke kandidature.

Podsjetimo, DIK bi na večerašnjoj sjednici trebalo da odluči o tome da li je Spajićeva kandidatura validna.

BONUS VIDEO: Spajić: NEĆU ODUSTATI!

Izvor: Portal Analitika