IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLA KOBNA KRIVINA “Kremeštak”: ROŽAJE ZANIJEMILO, spremaju im dženaze, grad skamenjen od bola, “Bože dragi, žalosti za ugašenom mladosti…” (foto, video)

Rožajci su nijemi posloke nesreće u kojoj je teško povređen i vršnjak nastradalih mladića…

ROŽAJE: Crna Gora, Crna Hronika. vijesti, nedelja, 19: 02-2023, 00: 44… ZLA KOBNA KRIVINA “Kremeštak”: ROŽAJE ZANIJEMILO, spremaju im dženaze, grad skamenjen od bola, “Bože dragi, žalosti za ugašenom mladosti…” (foto, video)

Tragedija do koje je u petak veče oko 22. 30 sati došlo u mjestu Zeleni, u predgrađu Rožaja, na magistrali Rožaje- Bać, u kojoj su u trenu u ”audiju A3” stradali vršnjaci, iz obližnjih Balotića, zaledila je u ove zimske dane ionako hladno planinsko mjesto.

Rožajci su nijemi poslije nesreće u kojoj je teško povređen i vršnjak nastradalih mladića. On je odmah transportovan u Opštu bolnicu u Beranama, gdje se ljekari bore za njegov život.

 Zaista su bili zlatna djeca. Žali Bože ugašene mladosti– komentariše se u Rožajama, dok se u desetak kilometara udaljenim Balotićima, odakle su mladići krenuli u svoju poslednju vožnju, u domovima nesrećnh porodica vrše poslednje pripreme za njihovu dženazu…

U subotu su zastave na zgradi Opštine Rožaje, odlukom predsjednika opštune Rahmana Husovića, supštene na pola koplja. 

RAHMAN Husović je, naime, zbog nečuvene tragedije u ovom kraju odlučio da subota i nedelja budu proglašeni danima žalosti. 

Ovakva odluka prvog čoveka Rožaja bila je osim dubokog pijeteta prema stradalim mladićima i njihovim porodicama samo formalizovanja već nezvanično donesene odluke u svim rožajskim lokalima i mnogim porodicama- nikakve muzike i veselja neće biti ovih dana u gradu na Ibru, u čijem koritu su poginuli nesrećni mladići.

Čitaj još:   Detalji akcije "Scarface": Vlasnici kafića mjesečno plaćali od 500 do 3.000 KM reketa Kabilovićevoj grupi... (foto)

Mediji, organizatori javnih programa i drugih sadržaja pozvani su da segmente prilagode Danu žalosti, za vrijeme čijeg trajanja je zabranjeno emitovanje muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mestima.

Do nesreće u Zelenima došlo je kada je ”audi”, kojim je kako se pretpostavlja, upravljao stradali A.M., najverovatnije zbog neprilagođene brzine, nakon ulaska u zloglasnu krivinu Kremeštak, poznatu po brojnim stradanjima, sletio u provaliju duboku oko dvadesetak metara i završiona krovu u vodi…

ZLA KRIVINA

Krivina Kremeštak poznata je po brojnim nesrećema. Kako se vidi po brojnim komentarima na društvenim mrežama, mnogi smatraju da automobil sa mladićima, bez obzira na sve, možda ne bi završio u provali da je ovo mijesto kao nekada bilo obezbjeđeno i bankinom. Kako se saznaje, bankinu je još prije sedam godina”odnio” vozilom jedan Rožajac i ona više nikada nije vraćena tamo gdie je imala ulogu da štiti živote učesnika u saobraćaju.

Odmah je počela borba za  spas mladića u kolima, ali, trojici od njih nije bilo pomoći, bez obzira što je na miesto tragedije brzo stigla ekipa Službe zaštite i spasavanja. Njeni  pripadnici su zatekli živog jedino mladog F.D…

Čitaj još:   KRVAVA NOĆ: Pucao u suprugu, pa sebi u glavu...

BONUS VIDEO: SUZE I JECAJI ZBOG SMRTI TROJICE MLADIĆA…

izvor (SD)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more