IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA: Server je htio pomoći BRAĆI U TURSKOJ koji su ostali bez domova, u zahvalnost dobio novu TOYOTU… (foto, video)

Sjećate li se Azera koji je starim autom vozio skupljenu pomoć u Tursku?  Sada je dobio kao zahvalnost novi automobil…

ADIYAMAN: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20: 02-2023, 19: 24… DOBRO SE DOBRIM VRAĆA: Server je htio pomoći BRAĆI U TURSKOJ koji su ostali bez domova, u zahvalnost dobio novu TOYOTU… (foto, video)

Izreka da se dobro dobrim vraća u njegovom slučaju se ostvarila. Iako i sam siromašan, Server je htio pomoći onima koji su ostali bez domova…

Azerbejdžanac Server Besirli koji je sa svojim bratom İmamverdijem Besirlijem svoj stari automobil napunio stvarima te iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj kako bi pomogao stanovnicima koji su pogođeni potresima dobit će novi automobil.

Da se dobro dobrim vraća u njegovom slučaju se ostvarila. Iako i sam siromašan, Server je htio pomoći onima koji su ostali bez domova, a danas je dobio i svojevrsnu nagradu za svoje dobročinstvo. Turski biznismen Sabahudin Civelek poklonio mu je nov automobil, a uručio ga je njegovom ocu Rasimu jer se Server još nalazi u Adiyamanu.

Čitaj još:   BRAVO za Humanost: Turski vojnici, starim osobama obavljaju kupovinu i cijepaju drva... (foto)

“Mi vrlo dobro znamo kako je biti beskućnik i izgubiti porodicu u hladnoći”, rekao je Server kada je ponio jorgane, odjeću i deke kako bi pomogao ljudima koji su na ulici. Odlučio je reagirati čim je vidio prizore iz Turske te kako je ljudima potrebna pomoć. Jorgane je Server stavio na vozilo i odnio u centar za pomoć kako bi stigli u Tursku.

– Iako naše vozilo nije u dobrom stanju, dovoljno je dobro da nam posluži da prevezemo pomoć, rekao je Beşirli i dodao kako su mu rođaci i prijatelji već kazali da je “osvojio” društvene mreže svojim činom.

“I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svjedok situacije kada je djevojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe”, rekao je Besirli.

Čitaj još:   VOZAČ AUTOBUSA UMRO ZA VOLANOM: Putnici u šoku!

izvor iBalkan.net/ Hurriyet.tr/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more