IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEŠKA SRAMOTA: Na zidu crkve u Rožaju, Muslimani sa noževima nad kolijevom, a donatori i Bošnjaci tog grada… (foto)

Na ikonopisu u crkvi Ružici u Rožaju nalazi se, između ostalog, motiv na kojem su prikazani muslimani koji drže noževe iznad kolijevke u kojoj je beba.

Na fotografijama koje nam je proslijedio čitalac iz tog grada, a koje su autentične, prikazani su ljudi u bošnjačkim i turskim nošnjama, ali i u, po svoj prilici, partizanskoj uniformi – dok jedni ubijaju dijete u kolijevci, drugi napadaju crkvu.

“Da ironija bude veća, Bošnjaci u Rožajama su prikupljali pare za te ikonopise i u vidu donacije ih proslijedili popu crkve Ružice, ne znajući šta će biti naslikano. A isti taj pop je izrezbario lik Draže Mihajlovića i dično se fotografisao sa istim”, ističe naš čitalac.

Slobodan Radojević, pop u crkvi Ružica u Rožajama

Čitaj još:   MOLIO LJEKARE DA GA PUSTE DA DOSTOJANSTVENO UMRE: Tozovac je govorio ovo nekoliko dana pred smrt... (foto i video)

Iako Radojević kao pop živi i radi u sredini u kojoj je preko 90% muslimansko-bošnjačkog življa, on je aktivni učesnik udruženja koja slave lik i djelo upravo Đurišića i Mihajlovića, što dokazuje i ova fotografija rožajskog popa koji sjedi ispod platna fotografije Pavla Đurišića, gdje se u produžetku mogu vidjeti izložena četnička ikonografija, kao i fotografija Draže Mihajlovića.

Inače, sama crkva Ružica izgrađena je 1991. godine, a u tom su procesu donacijama učestvovali i rožajski Bošnjaci.

izvor: analitika.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more