IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NA RUŠEVINAMA U TURSKOJ: Postavljeni ŠARENI BALONI i koje je njihovo ZNAČENJE, rasplakaćete se! (foto, video)

Svakodnevno smo svedoci potresnih prizora iz ovih područja, koje su zemljotresi potpuno razorili, a ono što je zaintrigiralo čitav svijet jesu baloni koji su postavljeni na ruševinama u Hataju…

HATAY: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20: 02-2023, 00: 24… TUGA NA RUŠEVINAMA U TURSKOJ: Postavljeni ŠARENI BALONI i koje je njihovo ZNAČENJE, rasplakaćete se! (foto, video)

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su pogodili Tursku i Siriju premašio je 46.000, a iz Turske je danas stigla vijest da će spasioci nastaviti potragu samo u dvije provincije, dok se ona u svim ostalim obustavlja.

Veliki broj ljudi zapitao se zašto su na ruševinama crveni, plavi, kao i roze baloni.

Kako BBC prenosi, ovi baloni su okačeni u znak sjećanja na djecu koja su poginula u razornim zemljotresima, a postavili su ih volonteri iz Turske.

Naime, volonteri predvođeni fotografom Ogunom Severom Okurom, koji su članovi dečjeg udruženja Ogun Abi, popeli su se na ruševine u Hataju i pričvrstili balone na metalne žice koje su virile iz gomile otpada.

Čitaj još:   FEBRUAR, SE OPRAŠTA U SVOM STILU: Tačna prognoze za kraj mjeseca... (foto)

Oni prvobitno identifikuju lokacije na kojima su poginula djeca, a potom ostavljaju balone na ulazima u ruševine.

“Svaki balon koji ovde vidite predstavlja jedno stradalo djete”, rekao je za turske medije osnivač ovog udruženja, fotograf Ogun Sever Okur.

Kako Okur navodi, oni žele da isporuče balone širom Hataja.

“Pokušavamo da očuvamo sjećanje na djecu koja su izgubila živote. Volio bih da možemo da stavimo ove balone u ruke diece. Voleo bih da možemo da stavimo ove balone u ruke diece. Nažalost, izgubili smo našu diecu. Ovo je bio vrtić i mnogo diece živelo je u zgradi. Gdie god smo se dotakli, gdie su deica živela, razmišljamo da okačimo ove balone”, rekao je on za turske medije, prenosi Hurriyet.

U jednom trenutku Okur je istakao da su članovi udruženja učestvovali u spasilačkim misijama u Adani i Hataju u prvoj nedelji nakon razornog zemljotresa.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Devet godina iza rešetaka poznati pekar Naki G. zbog obljube djeteta ... (foto)

“Kada su mi pružili telo deteta, jedan deo mene je pukao”, rekao je Okur.

BONUS VIDEO: Depremde Ölen Çocuklar İçin Enkaz Alanlarına Renkli Balon Koydular

(Kurir.rs/BBC/Hurriyet)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more