IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski pokret: Današnja CRNA GORA sve dalja o civilizovanog svijeta i sve više liči na PARAVJERSKU organizaciju…

Teško je povjerovati da svaki božji čovjek, svaki iskreni vjernik može u onome što predstavlja i što čini SPC pronaći tragove riječi Isusa Hrista. Ta pseudovjerska organizacija, koju je teško nazvati hrišćanskom, je ono biblijsko usađeno drvo zlo, čiji je rod zlo, jer ne može „drvo zlo rodova dobrih rađati“ (Matej 12,33), saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

Kako su naveli, pseudovjerska organizacija koja je svoje ideološke osnove izgradila na ideologiji jednog od korifeja fašističkog pokreta Dimitrija Ljotića, Nikolaja Velimirovića, koji je nosio odlikovanje nacističke Njemačke, koji je u liku Adolfa Hitlera pronašao osobine Sv. Save i koga je takva SPC proglasila svecem.

“Kao najistaknutiji eksponent velikosrpskog ekstremnog nacionalizma i klerofašizma SPC je ugradila sebe u temelj krvavog raspada Jugoslavije, kao spiritus movens većine zločina koji su se događali devedestih godina prošlog stoljeća. Shodno tome, malo je zločinaca iz Drugog svjetskog rata i iz doba ratova na tlu bivše Jugoslavije da ih ta organizacije ne slavi, a mnoge i kanonizuje”, kazali su iz Crnogorskog pokreta.

Dodaju, vjera bez ljubavi je, kako Pavle kaže, „bučno zvono, zvečeći simbol“.

“Ima li ljubavi u riječima i djelima pseudosveštenika te pseudovjerske organizacije, ili iz njihovih ustiju i iz njihovih ruku izlaze samo riječi mržnje, podjela, zlobe i zla djela prema onima koji ne dijele njihovu mračnu ideologiju i koji ne pristaju da im pognutih glava predaju slobodu.

Čitaj još:   Crnogorski pokret: Dok RAJO Mandić priča o pomirenju, DF pušta DRITANA Abazovića da prlja ruke...

Amoralno je i antivilizacijskli pod okriljem vjere i boga širiti mržnju i podsticati na nasilje prema drugima, slaviti zločince i svece krvavih ruku, učeći svoje sljebenika da su tako na božjem putu. Uzalud je ponavljanje riječi iz jevanđelja po bogomoljama ako ih ne prate djela jer i „đavo može citirati sveto pismo za svoje potrebe“ (Šekspir)”, navode u saopštenju.

Poručuju, ne samo da je nehrišćanski, već je neljudski, ako hoćete i anticrnogorski, način na koji je ta paravjerska organizacija oslikala zidove crkve Ružice u Rožajima.

“I da nijesu građani Rožaja, pretežno muslimanske vjeroispovjesti, sakupili sredstva za obnovu te crkve, taj čin ne bi bio manje bijedan i opet bi predstavljao sramotan udarac na ono što je krasilo tradicionalnu Crnu Goru i Crnogorce – multietički sklad i multivjerski sklad…

Svakog časnog čovjeka bi ljudski čin stanovnika Rožaja dodatno obavezao makar na minimum poštovanja Rožaja i Rožajaca, ali, znajući o kakvoj organizaciji se radi, mogli smo i očekivati ovakav podli postupak. Malo je reći da smo zgađeni”, dodaju u reagovanju.

Nažalost, ocjenjuju, današnja Crna Gora je sve dalja o civilizovanog svijeta i sve više liči na tu paravjersku organizaciju.

“SPC je postala država u državi sa vrlo ozbiljnim namjerama da se poistovjete. Zato ni ne očekujemo da će vlast ili bilo koja od partija koje su osvojile vlast prije dvije i po godine, reagovati na ovaj gadluk. A više nijesmo ni sigurni da će to uraditi bilo koja politička organizacija u Crnoj Gori, kako stvari stoje”, zaključuju u reagovanju.

Čitaj još:   GI 21. MAJ: Srpski nacionalistički autokrata učiniće sve da MILOJKO Spajić bude novi DRITAN Abazović... (foto)

izvor: http://cdm.me

PODGORICA Crnogorski pokret: Amfilohije širi versku mržnju…

Mitropolit Amfilohije: CPC je stvorena u fašističkom duhu... Crnogorski pokret Read more