IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI RAZORNI POTRESI U TURSKOJ: Novinarka CNN- a zaplakala uživo u prenosu nakon novih zemljotresa… (foto, video)

Najmanje tri osobe poginule, 250 ozlijeđenih, nove zastrašujuće snimke udara… Prvi udar magnitude 6.4 s epicentrom u Defneu, okrugu petnaestak minuta vožnje od Antakyje, dogodio se u 20. 04 sati (18.04 sati po srednjoeuropskom) i snažno su ga osjetile ekipe AFP- a u Antakyji i u Adani, dvjestotinjak kilometara sjevernije…

ANTAKIYA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21: 02-2023, 00: 04… NOVI RAZORNI POTRESI U TURSKOJ: Novinarka CNN- a zaplakala uživo u prenosu nakon novih zemljotresa… (foto, video)

Dva snažna zemljotresa magnituda 6,4 i 5,8 Rihtera u večernjim satima pogodila su u ponedjeljak provinciju Hataj u Turskoj.

Najmanje troje mrtvih i 250 ozlijeđenih

Turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu potvrdio je da su u novim potresima tri osobe poginule, dok ih je 213 ranjeno.

Prvi udar magnitude 6.4 s epicentrom u Defneu, okrugu petnaestak minuta vožnje od Antakyje, dogodio se u 20.04 sati (18.04 sati po srednjoeuropskom) i snažno su ga osjetile ekipe AFP-a u Antakyji i u Adani, dvjestotinjak kilometara sjevernije.

Tri minute poslije dogodio se novi potres magnitude 5.8 u Samandagu, gradu na obali, južno od Antakyje, izvijestio je AFAD.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Mirsad ĐURĐEVIĆ održao lekciju iz HRABROSTI svim u vlasti i BOŠNJACIMA... (foto, video)

Vrlo emotivno obraćanje imala je novinarka CNN- a Türk Buse Deviren, koja je u direktnom uključenju prenosila reakcije iz jednog kampa u kojem se nalaze preživjeli u potresu koji je 6. februara pogodio Tursku i Siriju.

Ona je kazala da su se tokom zemljotresa prevrnule peći u šatorima i da su ljudi bježali iz šatora, što se moglo vidjeti i na snimku. Zavladala je panika među ljudima.

U jednom trenutku reporterka je zaplakala.

izvor iBalkan.net/ agencije CNN Turk

Čitaj još:   MOSKVA: Nešto čudno događa, duboki prevrat u Kremlju! (foto, video)
PRIŠTINA: Za stan od 900 do 2.500 eura po kvadratu… (foto, video)

Cihena izgradnje nekretnina na Kosovu opada, nakon više od godinu Read more