IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE IZNENAĐENJE U MARTU: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Do 25. februara, prognozirane vrijednosti temperatura zraka očekuju se iznad prosjeka za ovo doba godine…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21: 02-2023, 09: 24… STIŽE IZNENAĐENJE U MARTU: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U BiH danas sunčano vrijeme, temperatura zraka do 19 stepeni C…

Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19 stepeni Celzijusovih, objavili su iz FHMZ-a BiH

Sunčano i stabilno vrijeme prognozira se do četvrtka, potom slijedi pogoršanje uzrokovano frontalnim sistemom koji donosi padavine širom zemlje, a najviše se očekuje na zapadu i sjeveru Bosne. Od 01. do 04. marta izgledan je kraći stabilniji period, a od 5. marta do kraja prognoznog perioda ponovno se očekuju padavine.

U srijedu u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 1 i 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni.

U četvrtak se očekuje djelimično vedro. Prolazna slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16.

Čitaj još:   Gostovanje VEDRANI RUDAN u "Hit tvitu", zapalilo region: Ljubavnik joj Srbin,"LIDL REPUBLIKA"...

U petak vedro. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine, povremeno i sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16.

U subotu se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju i u nizinama u Bosni će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. U Bosni prije podne jugo koje će u drugom dijelu dana promjenuti smjer na sjever. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13.

Do 25. februara, prognozirane vrijednosti temperatura zraka očekuju se iznad prosjeka za ovo doba godine. Minimalne vrijednosti kretaće se od 2 do 8 u Bosni, na jugu zemlje do 10 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 11 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

Nešto niže vrijednosti temperatura zraka očekuju se od 26. februara, pa sve do kraja prognoznog perioda. U Bosni, tokom ovog perioda, minimalne temperature zraka kretaće se od -2 do 3, u Hercegovini oko 7°C, a maksimalne u Bosni do 11 u Hercegovini do 14°C.

Čitaj još:   ZIMA BROJI ZADNJE SATE: Danas i u narednim danima moguće padavine... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more