IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLATKO Vujović: MILO Đukanović bi bio kandidat DPS- a koji ima najveće šanse; ANDRIJA Mandić ne ispunjava uslove da bude kandidat, ali za njega neće dostaviti podatke… (foto, video)

Osim Milojka Spajića, iz istih razloga sporna je i predsjednička kandidatura Andrije Mandića, kaže Zlatko Vujović…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 21: 02-2023, 00: 24… ZLATKO Vujović: MILO Đukanović bi bio kandidat DPS- a koji ima najveće šanse; ANDRIJA Mandić ne ispunjava uslove da bude kandidat, ali za njega neće dostaviti podatke… (foto, video)

Andrija Mandić ne ispunjava uslove da bude kandidat za predsjednika Crne Gore, ali MUP Srbije za njega neće dostaviti podatke jer ga Beograd podržava, kazao je Zlatko Vujović, politički analitičar i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje.

On je, u emisiji Drugačija radio veza Antene M, istakao da je na sceni veliki projekat Beograda i Moskve koji treba da rezultira dominacijom DF-a, te tvrdi da će zato u Mandićevu kampanju biti uložen veliki novac.

Osim Milojka Spajića, iz istih razloga sporna je i predsjednička kandidatura Andrije Mandića, kaže Vujović.

DIK-u nije smetalo da je potvrdi, iako je Mandić javno rekao da ima i državljanstvo Srbije, podsjeća Vujović.

“Srbija nikad neće odati podatke za gospodina Mandića, tako da se mi možemo igrati sa tim, ali niko neće moći da dokaže. S druge strane, Mandić će pokušati da izbjegava taj konačni podatak ali informacija koja je dobijena od RIK-a da on nije u biračkom spisku Srbije i da nema prebivalište u toj zemlji ne znači da nema državljanstvo. I ja mu potpuno vjerujem da on ima srpsko državljanstvo”, rekao je Vujović.

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: Šokiran sam i razočaran analizom o ultradesničarima i ekstremistima...

Beograd je između Mandića i Spajića prednost dao onome kome više vjeruje, kaže Vujović.

“Mandić je političar koji je prepoznat, koji ima i uživa podršku Beograda. Ima ogromnu finansijsku pomoć. U njegovu kampanju će biti uložen ogroman novac. Ima podršku srpskih medija, SPC, ima podršku kompletne te infrastrukture koju kontrolišu BG i Moskva. U takvoj situaciji on je jednostavno njihov prvi i ključni igrač”, kazao je Vujović.

Prava pobjeda Vučića i velikosrpskog projekta u Crnoj Gori bila bi pobjeda Mandića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, naglašava Vujović, dodajući da bi to bila “kruna svih velikosrpskih djelovanja na ovom području.”

S druge strane, Milo Đukanović bi bio kandidat DPS- a koji ima najveće šanse, navodi Vujović.

“Pitanje je koliko taj uspjeh može biti veliki, da li može garantovati pobjedu. Od svih kandidata unutar DPS-a, od svih funkcionera– Duška Markovića, Ivana Vukovića, Milice Pejanović Đurišić– svi ti ljudi nemaju veće šanse da ostvare bolji rezultat u ovom trenutku”, dodao je Vujović.

U slučaju da Mandić i Đukanović uđu u drugi krug, glasači URE, Demokrata i Evrope sad, smatra Vujović, imali bi veliki problem da javno podrže Mandića jer bi to, kako zaključuje, značilo totalnu konfrontaciju sa zapadnim partnerima.

Čitaj još:   Opet najviše novozaraženih u glavnom gradu: Umrla pacijentica pozitivna na koronavirus... (foto)

BONUS VIDEO: DRUGAČIJA RADIO VEZA GOST ZLATKO VUJOVIĆ 20022023

izvor Gradski portal.me

ZLATKO Vujović: Šokiran sam i razočaran analizom o ultradesničarima i ekstremistima…

Duboko sam šokiran i razočaran izvještajem o desničarskom ekstremizmu na Read more

ZLATKO Vujović: Ura ne bi prešla cenzus da nije u Vladi…

Zlatko Vujović poručio je da DPS mora da pravi radikalne Read more