IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija uhapsila policijske službenike NIKOLU Boljevića i DRAGANA Šćekića: Upotrijebili prekomjernu silu, osumnjičeni za zlostavljanje državljanina Albanije…(foto, video)

Uhapšeni policajci koji su maltretirali Univerzitetskog profesona državljanina Albanije na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin– Murićani…

ULCINJ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 22: 02-2023, 20: 24… Policija uhapsila policijske službenike NIKOLU Boljevića i DRAGANA Šćekića: Upotrijebili prekomjernu silu, osumnjičeni za zlostavljanje državljanina Albanije…(foto, video)

Policija je uhapsila policijske službenike Nikolu Boljevića i Dragana Šćekića, koji se sumnjiče da su 15. januara na graničnom prelazu Sukobin – Murićani maltretirali državljanina Albanije. Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva iz Ulcinja, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zlostavljanje.

“Policijski službenici su, kako se sumnja, navedeno krivično djelo izvršili 15. januara 2023. godine na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin– Murićani, tako što su prilikom primijene službenih ovlašćenja prema stranim državljanima, upotrijebili prekomjernu silu. Oni će biti uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom državnom tužiocu na dalje postupanje”, navode iz policije.

Podjsećamo, na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi da na graničnom prelazu Sukobin– Murićani službenici granične policije Crne Gore maltretiraju albanskog državljanina.

Na videu se, u jednom trenutku vidi i čuje kako muška osoba iz vozila kaže službenicima policije da “nije uradila ništa”. Potom se čuje “kol’ko možeš da pričaš” a policijski službenik grubo hvata za lice stranca u automobilu.

Na snimku se zatim čuje “ostavi telefon”, dok policijajac nasilno pokušava da izvuče stranog državljanina iz automobila.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je danas, govoreći o snimku na kojem crnogorski policajci maltretiraju albanskog državljanina, da je vidio sve snimke 15. januara i da su tada preduzeli aktivnosti.

Čitaj još:   DAN DRŽAVNOSTI: Crna Gora slavi, Centralna proslava u Bijelom Polju, građani iz više opština slave u Nikšiću… (foto, video)

“Kako se više budemo približavali 19. martu očekujte mnogo više video snimaka, grafita, nacionalizma, tenzija, stvaranja loše atmosfere u odnosu na Bošnjake, Albance, manjine.. To je modus operandi. Ne mogu policajci koji imaju određenih problema da budu dio službe. I to će da se rješava”, istakao je Abazović.

Drugi dio medalje, kaže, da je prije postojao prekršaj zbog čega prilaze policajci.

“Tamo smo imali situaciju da se nisu poštovale elementarna saobraćajna pravila niti kolone koje su postojale. Žao mi je, s obzirom da se radi o saobraćajnim osobama i turistima”, dodao je.

Prema njegovim riječima, ljudi koji prekoračuju svoja ovlašćenja “moraju da budu adekvatno kažnjeni”.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je kazao da je MUP pokrenuo sve zakonske procedure.

“Ono što me iznenađuje je da neki građani žele da radimo mimo zakona, da neke ljude mičemo iz službe mimo zakona. Mi smo odradili sve što je bilo do nas, unutrašnja kontrola i Etički odbor su preduzeli aktivnosti, očekujemo da njihovi rukovodioci, ukoliko ima elemenata, pošalju predlog za suspenziju“, rekao je ranije danas Adžić.

Nova Demokratska Snaga FORCA reagovala je nakon objavljenog snimka na kojem crnogorski granični policajac maltretira državljanina Albanije.

“Da ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić nije rekao istinu 23. januara u vezi flagrantnog nasilja nad albanskim državljaninom, svjedoči sekvenca snimka u kojem crnogorski granični policajac maltretira a dvoje policajca pomažu a ministar na pitanje Gencija Nimanegua potvrđuje: da sem pasivnog otpora, nije bilo drugih radnji kojima bi se omalovažili policajci, da građanin Petrać Milo i njegov sin, na području graničnog prelaza Sukobin– Murićan, nisu imali primjedbi na postupanje službenika Granične policije Crne Gore”, saopšteno je iz Nove Demokratske Snaga FORCA.

Čitaj još:   TUGA: Na ahiret reselila HANUMA hadži NIMETA JAHIĆ, posljednja OSMANLIJKA posljednjeg BOSANSKOG KADIJE

Kako su naveli, sama činjenica da je Ministarstvu pod pritiskom objavljenog snimka trebalo punih 35 dana da se preduzmu mjere za ovaj slučaj, govori da smo u svim nivoima ministarstva imali tendenciju zataškavanja ovog slučaja. (S.Đ)

BONUE VIDEO: Uhapšeni policijski službenici zbog maltretiranja državljanina Albanije na prelazu Sukobin-Murićani

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more