IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUZLA: BiH u grotlu Mejdana savladala Crnu Goru i ostala u igri za plasman na SP… (foto, video)

Zmajevi su na ovom meču imali sjajnu podršku sa tribina. Mejdan je bio ispunjen do posljednjeg mjesta i od prve do posljednje minute na meču nije prestajalo navijanje…

TUZLA: Svijet, Sport, petak, 24: 02-2023, 00: 04… TUZLA: BiH u grotlu Mejdana savladala Crnu Goru i ostala u igri za plasman na SP… (foto, video)

Košarkaši BiH pobijedili Crnu Goru, za plasman na Svjetsko prvenstvo potrebno čudo…

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je savladala Crnu Goru u tuzlanskom Mejdanu rezultatom 74: 66 u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i zadžala šanse za plasman na smotru najboljih selekcija svijeta.

Naša selekcija je loše otvorila utakmicu, te je do prvih poena stigla tek u četvrtoj minuti igre.

Srećom po naš tim, ni Crnogorci nisu bili napadački raspoloženi na početku susreta, te je u šestoj minuti naša reprezentacija stigla u prvo vodstvo (10:9). Ipak, Crnogorci su nakon prve četvrtine otišli na mini-odmor s prednošću rezultatom 19:18.

U drugoj četvrtini se nastavilo u istom ritmu. Crnogorci su vodili, a naša selekcija im nije dozvoljavala da odu na veću prednost. Najvećih plus šest (32:26) Crnogorci su imali pred sam kraj prvog poluvremena, ali su se naši košarkaši uspjeli vratiti u igru, te je rezultat nakon 20 minuta igre glasio 37:34 za Crnu Goru.

Čitaj još:   ČETNIČKA PJESMA, UZ KOJU JE TERORISTA SPROVEO KRVAVI PIR: "Iz Krajine krenuli vuci, čuvajte se USTAŠE I TURCI..."

Naša reprezentacija je odlično otvorila treću četvrtinu serijom 5:0 i prešla u vodstvo rezultatom 39:37, a maksimalnih plus sedam u trećoj četvrtini imala je u 36. minuti (46:39).

U posljednju dionicu susreta izabranici Adisa Bećiragića su ušli s prednošću rezultatom 54:48, no već na startu četvrtine Crnogorci su preokrenuli i poveli sa 56:54.

Ponovo je naša selekcija povela sredinom posljednje četvrtine rezultatom 59:56, a u posljednje dvije minute se ušlo pri rezultatu 66:61 za našu selekciju.

Naši košarkaši su uspjeli sačuvati prednost i na kraju zasluženo slaviti i sačuvati šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo iako će im, realno, biti potrebno čudo jer nemaju sudbinu u svojim rukama.

Kolo prije kraja zna se da su plasman na Svjetsko prvenstvo iz kvalifikacione grupe K su izborili Litvanija i Francuska, dok će u posljednjem kolu pasti odluka o trećem putniku, a to će biti ili naša reprezentacija ili Crna Gora.

U posljednjem kolu naša reprezentacija će za tri dana gostovati Mađarskoj i trebat će joj pobjeda, uz uslov da posljednjeplasirana Češka pobijedi Crnu Goru u gostima.

Čitaj još:   Vic dana Na koga liče Đurina đeca...

Tabela:

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more