IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA: Stiže promjena vremena- temperature će pasti, padaće i snijeg… (foto)

Danas će biti oblačno vrijeme sa kišom. Padom temperature zraka tokom noći na nedjelju će kiša postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 25: 02-2023, 08: 44… VREMENSKA PROGNOZA: Stiže promjena vremena- temperature će pasti, padaće i snijeg… (foto)

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 celzija.

U Sarajevu oblačno, povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 celzija.

subota, 25.02.2023. godine
Biometeorološke prilike će se pogoršati, izraženije u drugom dijelu dana. Prolazak hladne fronte loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, a negativni uticaj promjene dodatno će se pojačati padom temperature zraka u noćnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti, problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. U Bosni sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, na planinama snijeg. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera.

Čitaj još:   Proglas Pokreta IMA NAS: Niko više nema pravo da ne vidi šta se dešava

U Hercegovini prije podne jugo, u jutarnjim satima sa jakim udarima. U drugom dijelu dana vjetar u Hercegovini mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 celzija, na jugu zemlje od 9 do 14.

ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. U Bosni sa slabim snijegom ili susnježicom u jutarnjim i u večernjim satima. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 13 celzija.

utorak će u Bosni biti oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U Hercegovini oblačno prije podne, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni C.

izvor iBalkan.net