IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski košarkaši egzibicijom do plasmana na Mundobasket… (foto, video)

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je u Podgorici selekciju Češke 88: 70 u posljednjem, XII kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo…

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, SUBOTA, 26: 02-2023, 20: 44…  Crnogorski košarkaši egzibicijom do plasmana na Mundobasket… (foto, video)

Crnogorski košarkaši nisu dozvolili iznenađenje – u velikom stilu su u “Morači” savladali Češku i osigurali plasman na Mundobasket (88:70).

Biće im to drugi nastup na SP u istoriji, nakon učešća 2019. u Kini.

Crna Gora je kvalifikacije završila sa sedam pobjeda i pet poraza, ispostavilo se da je večeras mogla i da izgubi, jer je Bosna i Hercegovina poražena od Mađarske (88:70).

Dilema se u večerašnjem meču nije postavljala već od sredine prve četvrtine kada je crnogorski tim došao do 15 poena prednosti, a vođstvo je kasnije samo raslo…

Nikola Ivanović je predvodio “crvene” sa 17 poena, Nemanja Radović je postigao 16, a Kendrik Peri 14…

Crnogorski košarkaši trijumfom u duelu sa Češkom, drugi put uzastopno, izborili su plasman na šampionat svijeta čiji su domaćini Japan, Filipini i Indonezija.

Čitaj još:   BUDVA: Zapaljena crnogorska zastava, policija traga za počiniocima... (foto)

Izabranici selektora Boška Radovića su od starta meča bili bolji rival i praktično već nakon prvog poluvremana izborili plasman na Svjetsko prvenstvo.Slično izdanje i u drugom poluvemenu u kojem je Crna Gora rutinski sačuvala prednost i došla do važne pobjede.

Najefikasniji u našoj selekciji ivanović sa 17 poena, Radović je imao 16 poena, Peri je dodao 14, Slavković je ubacio 11, Ilić 9, Zoran Nikolić 8 poena.

Crna Gora je nadmetanje u kvalifikacionoj grupi K završila sa sedam pobjeda i pet poraza.

Crnogorski košarkaši pobjedom u duelu sa Češkom, drugi put uzastopno, izborili bi plasman na šampionat svijeta.

Crna Gora je trenutno na trećem mjestu grupe K sa šest pobjeda i pet poraza, iza Litvanije i Francuske koje imaju skor 9- 2.

Češka je na posljednjem mjestu u grupi sa svega tri pobjede.

BONUS VIDEO: Turkey vs USA | FINAL – Full Game | 2010 FIBA Basketball World CuP Final

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more