IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ NIJE GOTOVO: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana…

VREMENSKE NEPRILIKE: U Bosni jutros snijeg, u Hercegovini kiša, sniježni pokrivač na Bjelašnici 187 centimetara…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 27: 02-2023, 09: 14… JOŠ NIJE GOTOVO: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana…

U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od- 3 do 2, a dnevna- 1 do 3, na jugu do 12°C.

U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Bugojno, Drvar, Livno, Sarajevo -1, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0, Banja Luka, Bihać i Doboj 1, Mostar i Široki Brijeg 4, Stolac 5 te Neum i Trebinje 6 stepeni Celzijusa.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada. Visina snijega u 07 sati (cm): Bjelašnica 187; Ivan-sedlo 45; Bihać, Sarajevo-Bjelave, Sokolac 37; Livno 31; Bugojno 27; Gradačac 25; Mrkonjić Grad 21; Zenica 18; Čemerno 17; Sanski Most 15; Bosanski Novi 14; Foča, Tuzla 12; Banja Luka, Gacko 10 te Doboj 6.

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni.

Čitaj još:   ZIMA PA ZIMA I NEMA NA VIDIKU PROLJEĆA: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

Najviša dnevna temperatura od- 1 do 3, na jugu od 8 do 12 stepeni. U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak oblačno vrijeme. Prijepodne na jugu zemlje je moguća slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, poslijepodne, prolazno razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, a dnevna od -1 do 5, na jugu zemlje do 16°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini, a ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne kiša ili susnježica. Poslijepodne i tokom noći u nizinama Bosne kiša, u višim područjima i na planinama snijeg, a u Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, a dnevna od 0 do 5, na jugu zemlje do 12°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje na sjeveru, sjeverozaopadu i sjeveroistoku Bosne. Poslijepodne i dio noći padavine u većem dijelu zemlje. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura zraka od- 1 do 4, a dnevna od 2 do 16° C…

Čitaj još:   JOŠ DANAS SUNČANO, PA IDE NOVI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor ialkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more