IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Spajić podnio tužbu protiv NEBOJŠE Medojevića…

Advokat istakao da se Spajić na ovakav potez odlučio “kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene javnosti”

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić podnio je tužbu protiv predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića zbog, kako navodi, neistina i sumanutih optužbi.

To je potvrđeno iz Pokreta Evropa sad, koja se oglasila saopštenjem nakon podnijete tužbe.

– Obavještavamo javnost da je predsjednik Pokreta Evropa Sad, Milojko Spajić, angažovao Advokatsku kancelariju Danilo Radulović, da u njegovo ime preduzima sve pravne radnje vezano za zaštitu prava ličnosti, pred nadležnim sudovima.

U vezi sa tim, kako je i najavljeno, danas je predata tužba protiv gospodina Nebojše Medojevića, zbog povrede prava na psihički integritet, prava na čast, prava na ugled i prava na dostojanstvo gospodina Spajića- stoji u saopštenju.

Povodom podnijete tužbe, advokat Danilo Radulović izjavio je da se njegov klijent gospodin Spajić, na ovakav potez odlučio, kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene cjelokupne javnosti, koja je godinama, od strane Tuženog, bombardovana senzacionalističkim optužbama protiv gospodina Spajića, bez bilo kakvog pravnog i logičkog osnova.

– Gospodin Spajić, kao javna ličnost i aktivan učesnik političkog života, je dosadašnjim postupcima pokazao da je spreman da u datim političkim okolnostima, podnese uz veći stepen tolerancije, sve negativne kritike i reakcije, koje je, kao kreator jednog koncepta rješavanja ekonomskog pitanja, mogao i očekivati.

Čitaj još:   SIPA HAPSI PO REDU: Policijska akcija u Banjoj Luci, više uhapšenih zbog ratnih zločina... (foto)

Međutim, Tuženi u kontinuitetu, sa ogromnim brojem svojih javnih objava, targetira Tužioca koristeći najveće uvrede i inkriminišuće optužbe, te je gospodin Spajić prinuđen svoj integritet zaštititi sudskim putem- kazao je Radulović.

Advokat Danilo Radulović očekuje da sud, putem adekvatne presude, ispuni svoju zakonsku ulogu i da građanin, danas Milojko Spajić, a sjutra bilo koji drugi građanin, ne bude ostavljen i prepušten sam sebi u jednoj neravnopravnoj borbi, kad se eksponirana javna ličnost, skupa sa svim medijskim korporacijama koje prenose njegove izjave, obrušava na njega, sa najtežim optužbama, koje nisu podkrijepljene niti jednim dokazom.

– ,,Mrlje na obrazu”, posebno u Crnoj Gori, jednoj, uz sav napredak savremenog svijeta, ipak patrijarhalnoj sredini, koja i dalje većinski drži do časti i ugleda, kao najvećih vrlina i mjera svega, nemaju cijenu, te smo sigurni da će nadležni sud zaštititi ugrožena prava našeg klijenta- zaključuje advokat Danilo Radulović.

Čitaj još:   IRANCI ODBRUSILI AMERIMA: Napadnite nas, gorećete vi i vaši saveznici na Bliskom istoku... (video)

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more