IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ESAD Rastoder: Sudija Ustavnog suda iz reda manjina trebalo da bude BOŠNJAK…

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama Esad Rastoder, ocijenio je da bi za sudiju Ustavnog suda iz reda manjina po svemu “trebalo da bude izabran Bošnjak”.

“Dritan i Đelja ne mogu sakriti mržnju prema Bošnjacima. Evo počeli Đeljošaj i brat Abazi da kukuriču danas poslije glasanja za sudije Ustavnog suda Crne Gore.

I odmah prekopirana priča o ugroženosti samo zato što nije izabran Albanac, no ova dva muškardina spremni su i preko mrtvaca da gaze samo da ostvare svoje ciljeve, oni se ne pitaju da li je trebao biti izabran Bošnjak”, poručio je Rastoder.

Koliko zna, dodaje Rastoder, Bošnjaka živi dvaput više od Albanaca u Crnoj Gori, pa, upitao je on, kako to da “mi ne možemo imati sudiju u Ustavnom sudu”?

“A Albanci mogu i premijera i ministre i zakon i zastavu druge države. Ustvari Albanci imaju u Crnoj Gori plan G-4 nešto slično što je bilo ponuđeno Srbima u Hrvatskoj.

Zato ova dva muškardina su se puno zaigrali tako da žele da Bošnjaci budu njihove metle sa kojim će brisat njihov Obor. E tu ste se malo prevarili, nama je poznata vaša politika čekanja u pusiji da nešto ušićarite za vas i ostvarite vaš dugogodišnji san na račun drugih”, naveo je on u saopštenju.

Čitaj još:   Počinje evakuacija turskih državljana iz VANHAU- a... (foto)

Poručio im je da “vaše vrijeme laži i obmane prošlo i da vas je svako pročitao”.

“A što se tiče izbora sudija iz reda manjina po svemu treba da bude izabran Bošnjak, ako vam se ne sviđa sprovedite referendum pa neka ove manjine glasaju pa ćemo vidjeti koga i koliko živi u Crnoj Gori.

Dosta je više obmane. Albanaca u Crnoj Gori živi 4,26 odsto, a Bošnjaka 8.75 odsto po zadnjem popisu, i onda se postavlja pitanje zašto Albanac a ne Bošnjak. Vas dva muskadina se pogledajte u oči i kazite ko je tu diskriminisan”, poručio je Rastoder.

izvor: cdm.me

MILO Đukanović: ZA SVE ŠTO JE DOBRO U CRNOJ GOR ZASLUŽNA JE I NAŠA DIJASPORA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Bošnjačkog saveza Read more

ESAD Rastoder POVUKAO podršku SDP- u zbog raspleta na CETINJU…

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Njujorku Esad Rastoder povukao Read more