IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MART NASTAVLJA TAMO GDJE JE FEBRUAR STAO: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Ispred nas je razdoblje promjenjivog vremena sa slabim mrazom u pretplaninskim i planinskim područjima.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 28: 02-2023, 05: 14… MART NASTAVLJA TAMO GDJE JE FEBRUAR STAO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Preovladavaće pretežno oblačno, a malo sunčanih intervala izgledno je u drugom dijelu sedmice. Povremene padavine često će biti na granici između kiše i snijega, u centralnim područjima Bosne i Hercegovine. Pri tome, naročito u višim predjelima može doći do formiranja dodatnog snježnog pokrivača.

U Hercegovini i na sjeveru Bosne očekivane padavine biće u obliku kiše.
Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine od 6 do 10°C. Najviše dnevne temperature između 0°C i 5°C, na jugu zemlje do 12 stepeni. Pred kraj sedmice očekivane maksimalne temperature dosezaće do 15 stepeni.

U periodu od 06.03. do 13.03. ponovo slijedi razdoblje nestabilnih vremenskih prilika. Kiša će biti izraženija u zapadnim i južnim područjima naše zemlje. Temperature zraka u porastu, a slab mraz se prognozira samo u centralnim i istočnim područjima.

Čitaj još:   ŠEŠELJ OPET OPLEO PO LJAJIĆU - ''RASIM JE ŠPIJUN''

Jutarnje temperature osciliraT će u rasponu između -1°C i 5°C u Bosni do 8°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 4°C i 10°C u Bosni u Hercegovini do 13°C.

utorak, 28.02.2023. godine
Biometeorološke prilike će biti promjenljive. Nakon tmurnog i hladnog prijepodneva u većem dijelu zemlje, tokom dana će se djelimično popraviti, potom sa približavanjem noći, opšta slika će ponovo biti lošija. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more