IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKE NEPRILIKE: Na ulazu u KS palo ogromno stablo, zajednički ga uklonili putnici… (foto)

Večeras je duže od sat saobraćaj bio obustavljen na dionici Tuzla – Sarajevo. Kod Nišića, na ulazu u Kanton Sarajevo, na cestu se srušilo ogromno stablo i spriječilo prohodnost vozila u oba smjera.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 28: 02-2023, 05: 14… VREMENSKE NEPRILIKE: Na ulazu u KS palo ogromno stablo, zajednički ga uklonili putnici… (foto)

Na cestama širom Bosne i Hercegovine od nedjelje se otežano vozi zbog snijega koji neprestano pada.

Prema posljednjem izvještaju BIHAMK-a zabrana za teretna vozila zbog zimskih uvjeta za vožnju na snazi je na putevima od Tomislavgrada prema Posušju, Livnu i Šuici.

Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja, a izdvajamo puteve: Sarajevo- Foča (Rogoj), Priluka- Glamoč-Mlinište- Ključ, Tuzla- Bijeljina (Banj Brdo) Livno- Šuica- Kupres, Novi Travnik- Bugojno (Rostovo), Turbe- Karanovac, Bosanski Petrovac- Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac- Ključ (Lanište) i Gacko- Tjentište, kao i šire područje Romanije.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: BRATIĆKI je primat da URUŠI SVE ŠTO JE CRNOGORSKO od kada otvori pa zatvori oči (video)

Na ovim dionicama neophodno je korištenje lanaca za teretna vozila. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala.

Iz BiHAMK- a apeluju na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

izvor iBalkan.net

Dnevni horoskop za 26. mart 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: PODNIJELA OSTAVKU i na funkciju poslanice u Skupštini Crne Gore… (foto)

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnijela je ostavku na tu funkciju. PODGORICA: Read more

“Čuj i luk naplaćuju 1 KM”? Gosti ogorčeni jer ĆEVAPI koštaju 10 KM… (foto)

Na društvenim mrežama objavljen je račun iz jednog cazinskog restorana Read more