IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Aktuelna vlast vraća zdravstvo u srednji vijek, pacijenti bez ljekova za zloćudne vrste raka i terapija za sterilitet…

Sve ovo ne čudi kada je javnost upoznata za milionske dugove države prema dobavljačima ljekova. Evropa sad na djelu sa jednostavnom parolom: Ukini doprinose, građani će se već snaći! Danas saznajemo da nedostaje terapija i za sterilitet, navode iz DPS- a.

Prema izjavama najviših EU zvaničnika Crna Gora je “od zemlje koja je bila najuspješnija na putu ka EU sada postala zemlja koja je problem i rak rana”.

Aktuelna vlast ne samo da nema “lijek” za ovaj društveni i civilizacijski rak koji nam svakodnevno nameće već ostavlja pacijente bez ljekova i za zloćudne vrste raka. Ali i za brojna druga oboljenja, saopštili su iz DPS Komisije za zdravstvo.

“Lista nedostajućih ljekova je sve duža u našim zdravstvenim ustanovama a u apotekama građani su se već navikli na: “Nemamo do daljnjeg!” Citostatici, longaceph, kontrolok, kortikosteroidi, hidrogen, gaze, zavoji, sredstva za čišenje…

Toliko toga nedostaje ili je nedostajalo u prethodnom periodu da su pacijenti bili primorani da ljekove koji su značili razliku između života i smrti, nabavljaju u zemljama u okruženju.

Čitaj još:   ISTANBUL: Svečano otvorena novosagrađena Taksim džamija... (foto i video)

Sve ovo ne čudi kada je javnost upoznata za milionske dugove države prema dobavljačima ljekova. Evropa sad na djelu sa jednostavnom parolom: Ukini doprinose, građani će se već snaći! Danas saznajemo da nedostaje terapija i za sterilitet”, navode iz DPS- a.

Ovo je, dodaju, samo ledeni brijeg onoga što znamo da fali u bolnicama.

“Pacijenti su počeli da plaćaju ljekove za liječenje epilepsije koji su ranije bili besplatni. Urađeno je nula transplantacija. Ne rade skeneri. Kasne plate. Liste čekanja na preglede nikada duže. Srčani bolesnici kojima je neophodna ugradnja stenta, čekaju mjesecima.

Čini se da je ovo odraz svega sem zdravstvenog sistema XXI vijeka. Dok se nastavlja pustošenje države, vraća se i zdravstvo u srednji vijek”, zaključuju u saopštenju.

izvor: aktuelno.me

DPS: JAKOV Milatović bi da prevari PROEVROPSKE BIRAČE… (foto)

Zamjenik kandidata za predsjednika pokreta „Evropa sad“ Jakov Milatović širi Read more

ZA CRNU GORU? VAZDA: Evo kako su članovi podgoričkog odbora DPS- a reagovali na dojavu o bombi… (foto, video)

Gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik Demokratske partije socijalista, dr Ivan Vuković, objavio je Read more

Čitaj još:   Poručila Draginja Vuksanović Stanković: Krivokapiću stan od 123m2, Bratić državljanstvo po posebnim uslovima... (foto i video)
DPS danas izlazi sa imenom predsjedničkog kandidata…

Najozbiljniji kandidati za predsjedničke izbore ove stranke aktuelni predsjednik Milo Read more