IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA KANDIDATKINJA SDP- a ZA PREDSJEDNICU CRNE GORE: “Ne smijemo dozvoliti da služenje tuđim interesima, mržnja, ambicije i pretenzije Aleksandra Vučića odrede budućnost naše zemlje… (foto)

Ključna poruka je da Crna Gora treba da se okrene sebi. Svojim građanima, njihovoj boljoj budućnosti, njenoj evropskoj perspektivi. Crne Gore neće biti ako nije dio evropske porodice. Toliko resursa, ovako lijepa naša Crna Gora mora stvoriti uslove za bolji život svih njenih građana...

Crna Gora je moja jedina domovina. Želim da budem predsjednica svih građana Crne Gore, i da sve građane poštujem jednako bez obzira da li dijele ili ne moje političke i vrijednosne poglede, kazala je u intervjuu portalu CdM, kandidatkinja SDP-a za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković.

Podvlači da je ljubav prema Crnoj Gori, osjećaj iskrenog, a ne lažnog patriotizma, opredijelila da uđe u predsjedničku trku. Upozorava da je, iako su neki kandidati umili svoju retoriku, jasno da se Crnoj Gori žele slomiti krila, od nje se želi stvoriti nestabilna i nefunkcionalna zemlja.

DRAGINJA Vuksanović Stanković poručuje da Crna Gora mora da se brani jedinstvom njenih građana, poštenom vlašću koja brine o svojoj državi.

Koji su ključni razlozi zbog kojih ste odlučili da se kandidujete za predsjednicu Crne Gore?

Ovo je zemlja u kojoj sam se rodila, u kojoj sam formirana kao osoba i u kojoj želim da svoju budućnost živi moja porodica. Tu je moj dom, a Crna Gora moja jedina domovina, i zato me jako boli sve što se u njoj dešava, posebno u posljednje dvije i po godine.

Želim da budem predsjednica svih građana Crne Gore, i da sve građane poštujem jednako bez obzira da li dijele ili ne moje političke i vrijednosne poglede. Vjerujem da će građani prepoznati da sam kandidatkinja one Crne Gore koja je više od tri decenije na pravoj strani istorije.

One Crne Gore koja je štitila manjinske narode u zlom vremenu devedesetih. Liberala i socijaldemokrata bez kojih nikada ne bi bilo nezavisne i građanske Crne Gore koja je 21. maja 2006. rekla DA samoj sebi.

Takva Crna Gora zaslužuje da ima svog autentičnog kandidata jer je to politika moderne, sekularne, multietničke i građanske države. Ta politika, uprkos svim progonima, pobijedila je zajedno sa mnogim časnim ljudima koji su tu ideju iznijeli i nosili.

Jednom rječju moja ljubav prema Crnoj Gori, osjećaj iskrenog, a ne lažnog patriotizma me opredijelila da uđem u predsjedničku trku u veoma teškom trenutku za našu zemlju. U toj borbi daću svu sebe, potpuno uvjerena da na kraju uvijek pobijede oni na čijoj je strani istina, pravda i iskrena emocija prema svojoj državi, nasuprot golom interesu i sluganstvu tuđim interesima.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: U suverenističkom bloku sam bila nepoželjna, u SDP- u, su me potkopavali... (foto)

Koje će biti vaše ključne poruke u kampanji?

Ključna poruka je da Crna Gora treba da se okrene sebi. Svojim građanima, njihovoj boljoj budućnosti, njenoj evropskoj perspektivi. Crne Gore neće biti ako nije dio evropske porodice. Toliko resursa, ovako lijepa naša Crna Gora mora stvoriti uslove za bolji život svih njenih građana.

Nažalost, naša bitka za vrijednosti moderne Crne Gore, njene suverenosti i evropske perspektive još uvijek traje i mi ne smijemo dozvoliti da služenje tuđim interesima, mržnja, ambicije i pretenzije Aleksandra Vučića odrede budućnost naše zemlje. I na ovim izborima se o tome radi, iako su neki kandidati umili svoju retoriku.

Crnoj Gori žele slomiti krila

Crnoj Gori se žele slomiti krila, od nje se želi stvoriti nestabilna i nefunkcionalna zemlja, lišiti je njene evropske i građanske suštine, lišiti je dostojanstva, istorije i u krajnjem imena, kako bi ona takva bila lak plijen onima koji žele da nas nema.

Ti i takvi su moje poruke, posebno u ove dvije i po godine, jako dobro čuli, a u ovoj kampanji će još jače da ih čuju. Ja svoje stavove direktno i jasno saopštavam i za mene nema kompromisa niti straha kada je riječ o vitalnim državnim interesima.

Moja poruka će biti i da su, nažalost, mnogi pojedinci previše puta koristili crnogorsku zastavu kako bi pokrili kriminal, korupciju i vlastite interese.

Time su nas oslabili, dozvolili da stalni napadi onih kojima je slobodna i građanska Crna Gora trn u oku budu lakši i uspješniji. Korupcija, pohlepa i kriminal stvorili su dodatni prostor za velikodržavne i nacionalistčke aktivnosti koje danas predstavljaju egzistencijalnu prijetnju za očuvanje Crne Gore. No svi ti problemi ne znače da treba posustati niti da se sve ne može popraviti. Naprotiv. Biće teško, biće dugo ali vrijedi ova zemlja svakog truda i emocije.

Crna Gora od 30. avgusta skreće sa svog osnovnog kursa

Prepoznati ste kao borac protiv vlasti od 30-og avgusta 2020. i za afirmaciju građanskog i evropskog koncepta društva – koji su ključni problemi na koje CG treba da se fokusira u narednom periodu?

Čitaj još:   BRUTALNO: Vještaci utvrđuju zašto je "umrla porodilja" Naida Alović iz ULCINJA...

Crna Gora zavrjeđuje da bude vođena sa mnogo više ljubavi nego što to čine oni koji je danas vode. Mnogi od njih je ne osjećaju kao svoju jedinu državu, pa se zato i odnose prema njoj na ovaj način.

Crna Gora od 30. avgusta skreće sa svog osnovnog kursa koji je decenijama mukotrpno građen. Postali smo evropski problem, zemlja o kojoj se govori kao o kriznoj tački ili “rak rani”.

Koalicija Abazovića i DF je služeći Vučićevim interesima namjerno uradila sve da kreira takav imidž i takvo stanje u kojem se danas nalazimo. Onima koji Crnu Goru vide u okrilju “srpskog sveta” naravno ne odgovara Crna Gora koja je regionalni predvodnik EU procesa sa velikom šansom brzog članstva u EU.

Mi smo sve manje sekularno i građansko društvo. Vlade se sastavljaju u manastirima, a na sceni je ponovo odnos prema manjinskim narodima kao prema stranom tijelu u ovoj državi. Crnogorce, kao narod, negiraju i vrši se progon na raznim nivoima, kazala je, između ostaloga, Vuksanović Stanković. 

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more