IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ARTAN Kurti i PIPUN Milan Knežević podnijeli tužbe protiv M portala…

Obojica su tužila M portal i glavnu i odgovornu urednicu Danicu Nikolić zbog povrede časti i ugleda, za koje Kurti smatra da koštaju 1010 eura, a u Knežević 10.000 eura.

U redakciju M portala danas su stigle dvije tužbe – jedna od Artana Kurtija, generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, druga od poslanika Demokratskog fronta i, kako je navedeno u tužbi, književnika Milana Kneževića.

Obojica su tužila M portal i glavnu i odgovornu urednicu Danicu Nikolić zbog povrede časti i ugleda, za koje Kurti smatra da slučaju 1010 eura, a u Knežević 10.000 eura.

Kurti je tužbu podnio zbog svega dva teksta „Profesionalca“ pod naslovima „Abazović Kneževiću odavao tajne podatke“ i „Po Abazovićevom nalogu ANB uspostavila kontrolu nad vojnom obavještajnom službom“, mada se pominje u gotovo svih 36 koliko ih je do sad objavljeno, a Milan Knežević samo zbog jednog– „ANB dala negativnu provjeru Jelene Maraš zbog bliskih veza sa organizovanim kriminalnim grupama“.

Artan Kurti, kojeg je njegov bliski prijatelj Dritan Abazović imenovao za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, dva puta je bio u zatvoru, jednom kao maloljetnik, drugi put kao punoljetno lice, zbog pokušaja ubistva.

Čitaj još:   Vic dana Gradonačelnik sretne Santanu i pita ga...

Milan Knežević je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, učestovao u pokušaju državnog udara u oktobru 2016. godine i Viši sud u Podgorici osudio ga je 9. maja 2019. na pet godina zatvora pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije. Presudu je ukinuo Apelacioni sud odmah nakon promjene vlasti u Crnoj Gori, a Kneževića uskoro očekuje novo suđenje za isto krivično djelo, po istovjetnoj optužnici SDT- a.

M portal je počeo sa radom 13. jula 2022. godine, a od početka decembra objavljuje insajderske informacije iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, autora koji piše pod pseudonimom “Profesionalac”.

Bez obzira na evidentan politički pritisak koji na M portal pokušavaju izvršiti Kurti, Knežević, Abazović i ostali, nastavićemo da radimo svoj posao kao i do sada. 

izvor: mportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more