IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM PAZARU: Otac pokušavao preko terase ući u stan i spasiti djecu, no bilo je prekasno…

U požaru koji je izbio jutros oko 7: 30 u novopazarskom naselju Jalija, izgorio je stan u stambenoj zgradi, a tom prilikom je stradalo četvoro djece, starosne dobi od pola do 4 godine.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok požara je ljudski faktor, odnosno, električna grijalica koja se zapalila u stanu.

U stanu je živjela šestočlana porodica. Amra A.(32) iz Novog Pazara, udata za državljanina Egipta, i njihovo četvoro maloljetne djece. Stan je kupio amrin otac, i od skoro su živjeli na ovoj lokaciji.

Prema informacijama do kojih su došli novopazarski mediji, otac je uslijed velikih opekotina, hitno prebačen za Beograd, dok se majka nalazi u OB Novi Pazar.

Za njihovu maloljetnu djecu nije bilo spasa.

Na licu mjesta još uvijek se nalaze pripadnici vatrogasne jedinice i policije, koji su prema prvim informacijama stigli na vrijeme, ali je požar već uzeo svoj danak.

Pripadnici MUP, Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mjesta i stigli za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

Čitaj još:   AMRA, MAJKA DJECE STRADALE U POŽARU U NOVOM PAZARU SAZNALA DA JE TRUDNA! Otac se i dalje bori za život... (foto, video)

“Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloljetna lica koja su najvjerovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povrijeđeni u susjednoj prostoriji”, navodi načelnik odjeljenja za vanredne situacije MUP-a u Novom Pazaru Darko Belić.

Dr Šefćet Hajrović, dječji hirurg iz Novog Pazara u izjavi ze Euronews Srbija kaže da je u 7.45 u bolnicu dovedeno četvoro djece od kojih je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog dijeteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija.

“Nažalost, nije uspjela. Svo četvoro djece prebačeno je u službu za patologiju gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija”, navodi Hajrović. Kako kaže, posle 10 minuta dovedeni su majka i otac. Dok majka djece ima lakše opekotine lica i podlaktica, ljekari se još bore za život oca.

“Prebačen je u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 odsto površine njegovog tjela. Osim toga, nagutao se ugljen monoksida i morao je biti intubiran. On je još uvek životno ugrožen”, navodi dr Hajrović za Euronews Srbija.

izvor: Slobodnabosna.me

Čitaj još:   PODGORICA: Uhapšen Miloš Sekulić, prijetio ubijanjem i klanjem na Cetinju... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more