IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGANJA Vuksanović- Stanković: U drugom krugu našu podršku može dobiti samo kandidat koji je pro- NATO i proevropske orijentacije… (foto, video)

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore i poslanica u crnogorskom parlamentu, Draginja Vuksanović-Stanković, istakla je za RTVNK da sva istraživanja pokazuju da može očekivati dobar rezultat na predsjedničkim izborima.

“Ono što imam prilike da čujem sa terena i iz kontakta sa građanima, veliki broj i starih i mladih, i Crnogoraca i Srba, i Bošnjaka, Albanaca, Hrvata, daće podršku mojoj kandidaturi, čak i ljudi koji su godinama bili pripadnici nekih drugih partija.

Građani su procijenili da u jednom teškom momentu kao što je ovaj u kojem se nalazi trenutno Crna Gora, mi žene možemo da budemo taj stabilizirajući faktor kako bismo stvari postavili na svoje mjesto”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Upitana koga će SDP podržati u eventualnom drugom krugu, ukoliko ona ne prođe, Vuksanović-Stanković ističe da o tome trenutno ne razmišljaju.

“Da sam u ovom momentu razmišljala koga ću podržati, zasigurno se ne bih ni kandidovala. Ono što je sigurno da, ukoliko se eventualno desi da kandidat DPS-a ili neko drugi uđe u drugi krug, a da to nijesam ja, onda će naša odluka zavisiti od opredeljenja koje je poznato svih ovih godina građanima Crne Gore: našu podršku može dobiti samo kandidat koji je pro-NATO, prozapadne i proevropske orijentacije”, rekla je Vuksanović-Stanković.

Ako bude predsjednica, dodaje da će se odreći svih funkcija u partiji kojoj pripada, te da će biti predsjednica svih građanki i građana Crne Gore, bez obzira na njihovo opredjeljenje.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Rekonstrukcija VLADE koju predlaže DF bila bi DIRIGOVANA IZ BEOGRADA

“Nekada su na jedan vrlo ružan način politički protivnici izvlačili moje riječi iz konteksta, te su mi podvlačili da sam nacionalista. Vrlo bitno je da shvatimo da moramo svi poštovati Crnu Goru na jedan način, jer mi nemamo drugu državu.

Vrijeme je da prestanemo da se dijelimo jer podjele idu u prilog onima koji žele da povampire nacionalističke i velikodržavne projekte, sa jedne strane, ali i u prilog onima koji vole da se kriju iza crnogorske zastave, a da kradu svoju državu i budu korumpirani.

Ja biram treći put: da svi stvaramo bolje i modernije društvo u kojem će se gledati ko je bolji po referencama. Uvijek sam štitila nacionalne interese Crne Gore, i srcem borila za ono u šta duboko vjerujem”, zaključuje Vuksanović- Stanković.

Dodaje da je zaslužila podršku manjiskih partija, ali bez obzira na odluku rukovodstva tih partija, ubijeđena je da će njihovo članstvo i biračko tijelo podržati njenu kandidaturu.

Što se tiče aktuelnog političkog momenta i formiranja nove Vlade, Vuksanović-Stanković kaže da ne vjeruje da će se to desiti.

Čitaj još:   Zna se datum i mjesto sahrane Jove Divjaka legende i generala Armije RBiH... (foto i video)

“Od toga neće biti ništa. Vlada je izgubila legitimitet i legalitet, formalno više ne postoji i jedini izlaz iz ove situacije su hitni vanredni parlamentarni izbori”, zaključuje Vuksanović-Stanković.

izvor: mportal.me, RTNK

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more