IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SA KOTORSKOG KARNEVALA: Šta je Kotoranima kriv DOMENIK AKROBATA zvani TEHNIČKI… (foto, video)

Kako se čulo, kriv je za sva nedjela i teška krivična djela što su u prošloj godini učinjena, a na teret mu se stavlja devet tačaka optužnice…

KOTOR: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 06: 03-2023, 00: 14… SA KOTORSKOG KARNEVALA: Šta je Kotoranima kriv DOMENIK AKROBATA zvani TEHNIČKI… (foto, video)

U Kotoru se održava tradicionalni zimski karneval, u okviru kojeg je organizovana povorka glavnom gradskom saobraćajnicom, a nakon toga predviđeno je suđenje i spaljivanje karnevalske lutke, odnosno simbolično krivca za sve nevolje ovog grada.

Ove godine je to, sudeći prema video snimku koji je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović objavio, ali i objavama na društvenim mrežama, to upravo on, odnosno lutka sa njegovim likom. Lutka je dobila ime “Dominik Akrobata zv. Tehnički”.

Na postolju pored lutke je i kutija na kojoj, između ostalog, piše “Maliboro” i “L&mali”, a iznad je ispisano: “Carina!!! Što imate? Samo neke sitnice”. 

Čitaj još:   PLJEVLJA: Golubović više NEMA podršku BOŠNJAČKE STRANKE

Abazović se tim povodom oglasio i na Tviteru, ocijenivši da je “danas spektakl na karnevalu u Kotoru”.

– Sjajne aktivnosti u cilju promovisanja turizma preko cijele godine. “Spalimo” sve loše iz prošlosti i gradimo budućnost punu osmjeha i zadovoljstva za sve građane naše države ali i brojne posjetioce. Crna Gora na pravom putu– poručio je Abazović na društvenim mrežama.

Nakon suđenja i spaljivanja karnevalske lutke, fešta će se nastaviti na Trgu od oružja uz Ansambl Toć i Jelenu Rozgu.

Foto Facebook

O karnevalu izvještava i premijer Dritan Abazović.

izvor Standard.me

Čitaj još:   ČEDA Jovanović napušta Srbiju, seli se u SARAJEVO? (foto)
JAKOV Milatović siguran igrač srpskih nacionalista- SPC igrač iz sjenke… (foto)

Vlasti u Beogradu preko Crkve Srbije, Vojislava Šešelja i Aleksandra Read more