IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK FOTO: Rajo lagao da je 90- ih bio sa ratnim drugovima, članstvo DF- a sve nezadovoljnije! (foto)

Kako se uveliko priča po kuloarima Nebeske Srbije, tvrdokorno članstvo DF-a, koje čine iskreni poklonici velikosrpske, neočetničke ideologije i ljubitelji vruće koLenice, već je počelo da zamjera Mandiću na njegovoj ”komitizaciji” i ”odricanju od ravnogorskog narativa”

Šokantni detalji iz kontroverzne prošlosti najvećeg pokajnika na crnogorskoj političkoj sceni, Andrije Mandića, poznatog pod nadimkom Rajo, ne prestaju da isplivavaju šokirajući  i onaj dio javnosti najrezistentniji na iznenađenja.

Od kako je lider Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), šokirao javnost svojim video-uratkom, u kojem izgovara sada već istorijsku rečenicu  “naše podjele u kojima sam učestvovao leže mi na duši”, mnogi su počeli da sumnjaju u njegovu izvornu neočetničku prošlost.

Kako se uveliko priča po kuloarima Nebeske Srbije, tvrdokorno članstvo DF-a, koje čine iskreni poklonici velikosrpske, neočetničke ideologije i ljubitelji vruće koLenice, već je počelo da zamjera Mandiću na njegovoj ”komitizaciji” i ”odricanju od ravnogorskog narativa”.

Mnogi iz DF-a ističu da nijesu pristalice ovako radikalne metamorfoze vojvode Raja, iz više razloga.

Kako smatraju pristalice DF-a, ovakva ”komitizacija” Mandića prijeti da u zaborav baci njegove antologijske izjave koje su ugrađene u biće profesionalnog srBstva u Crnoj Gori, kao što su one o ’’crnogorskim ustašama’’, prizivanja ’’ratnih drugova’’ u Skupštini, poistovjećivanju Crnogoraca sa kriminalcima i švercerima, vrijeđanje države Crne Gore i još mnoge probrane ispade iz bogate anticrnogorske biografije četničkog vojvode.

Čitaj još:   SUTOMORE: Napada na šetalištu, mladić iz Srbije u kritičnom stanju...

Stoga nije ni čudo što su Mandić i njegov izborni štab po svaku cijenu željeli da fotografija iz 90-ih, na kojoj se vidi istina o njegovom političkom angažmanu, ostane skrivena.

Naime, na fotografiji (naslovna fotografija) nastaloj najvjerovatnije oko 1993. godine, vidi se Mandić kako uz rukovodstvo Liberalnog saveza Crne Gore, podržava antiratne napore i vjerovanto osuđuje napad na Dubrovnik.

Ovim je dokazano da Rajo, koliko god on u Skupštini pozivao ratne drugove, 90-ih nije bio sa njima i popovima takozvane SPC ratujući za spas ugroženog srBsrva, već je i tada bio suverenistički i antiratno raspoložen.

Kakve će posljedice ova afera imati po političku karijeru Mandića ostaje da se vidi nakon 19. marta.

U.P.A.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja. 

izvor: aktuelno.me

Čitaj još:   Nevrijeme sa gradom u Novom Pazaru i okolini (VIDEO)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more