IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Želimo Crnu Goru u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci… (foto, video)

ČESTITKA PREDSJEDNIKA CRNE GORE POVODOM 8. MARTA… Milo Đukanović povodom 8. marta– Međunarodnog dana žena…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 08: 03-2023, 09: 14… MILO Đukanović: Želimo Crnu Goru u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci… (foto, video)

Želimo Crnu Goru u kojoj će žene imati jednake mogućnosti kao i muškarci, biti jednako plaćene za svoj rad kao i muškarci, biti zaštićene od nasilja i imati siguran pristup pravdi.

TREBAMO Crnu Goru u kojoj će djevojčice biti jednako željene i voljene, rekao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović povodom 8. marta– Međunarodnog dana žena.

Puno je posla pred nama, istakao je predsjednik države. Jednaka prava i rodna ravnopravnost su, smatra Đukanović, još uvijek daleko.

“Na nama je da učinimo sve, zajedno i individualno, da kao država, društvo i pojedinci, taj dan dočekamo što prije. Da damo primat rodno odgovornim politikama i osiguramo suštinsku emancipaciju žena i ženskih prava…

Čitaj još:   Vic dana Mujo i propast svijeta...

Time ćemo povratiti poštovanje prema tradiciji crnogorskog društva u kojem je žena imala posebnu snagu i vrijednost, dug prema antifašističkoj borbi žena i izvojevanom pravu glasa, i ispuniti obećanje prema sadašnjim i budućim generacijama žena i djevojčica da žive u slobodnoj i građanskoj Crnoj Gori u kojoj su prava jednaka za sve.”, poručio je MILO Đukanović.

BONUS VIDEO: Povodom Međunarodnog dana žena, zgrada Predsjednika Crne Gore osvijetljena žutom bojom

izvor CdM.me

MILO Đukanović: Pravo glasa dijaspore potpuno čisto, ona je ponos države… (foto, video)

Predsjednik države MILO Đukanović, siguran da će očekivana dodatna podrška Read more

MILO Đukanović: Ideja im je, da Crnu Goru treba ekonomski i institucionalno dokusuriti, zadnji je tren da se probudimo iz sna… (foto, video)

“Crnoj Gori trebaju ozbiljni i odgovorni ljudi na njenom čelu. Read more

Čitaj još:   DOJAVA O BOMBI U KABINETU MILA ĐUKANOVIĆA: Evakuisana zgrada predsjedništva, policija na licu mjesta...