IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Popović povodom prijetnji: I pored monstruoznih opomena, neću angažovati lično obezbjeđenje… (foto)

Uključeni su i policija i SDT Vjerujem da će naći počin…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 09: 03-2023, 17: 54… ANDRIJA Popović povodom prijetnji: I pored monstruoznih opomena, neću angažovati lično obezbjeđenje… (foto)

ANDRIJA Popović: I pored monstruoznih prijetnji neću angažovati lično obezbjeđenje…

Poslanik i predsjednik LP Andrija Popović dobio je ozbiljne anonimne prijetnje koje nadležni već ispituju, saopšteno je iz LP.

Zbog ozbiljnosti optužbi i prijetnji Popoviću, upućenih u anonimnom pismu dostavljenom Skupštini Crne Gore, u predmet je uključena i Uprava policije.

Kako se ne radi o uobičajenim prijetnjama kojima je Popović često izložen zbog svojih političkih stavova a koje ranije nije prijavljivao, sada se u istragu uključilo i Specijalno državno tužilaštvo.

Na pitanje kakve ste prijetnje dobili, i šta je njihova sadržina Popović za Antenu M kaže :

“Pa ne bih sad detaljnije govorio o tome, istraga je u toku, uključeni su policija i državno tužilaštvo. Ranije nijesam prijavljivao optužbe i prijetnje, posebno preko društvenih mreža. Sad se radi o ozbiljnim, može se reći i monstruoznim optužbama i prijetnjama dostavljenim Skupštini Crne Gore poštom.

Vjerujem da će nadležni organi otkriti počinioca ili počinioce. Sve je to veoma prikriveno, Sam podatak da je prijetnja kucana na pisaćoj mašini govori da se radi o veoma ozbiljnom pokušaju prijetnje i optužbe.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Bolje manjinska vlada, nego posmrtni ostaci Krivokapićeve vlade... (foto, video)

Ranije, kao što sam rekao dobijao sam prijetnje preko društvenih mreža zbog svojih političkih stavova, ali ovo sada je sasvim drugačije”, kazao je Popović.

Povodom novonastalih prijetnji Popović se obratio i policiji.

“Prema informacijama kojima ja raspolažem, prijetnja je stigla juče u Skupštinu. Policija je procijenila da je to predmet za Specijalno državno tužilaštvo, njima je predmet proslijeđen i već su preduzete neke radnje iz njihove nadležnosti, tako da mogu reći da su veoma ažurno postupili”,naveo je on u izjavi za Antenu M.

Popović dodaje da se i pored ozbiljnih prijetnji ipak osjeća relativno bezbjedno.

“Vjerujte da sam potpuno zatečen. Ja sam u politici nekih 20-ak godina, svašta se događalo, ali nikada to nije išlo tako daleko kao do sada. Uvijek sam se osjećao vrlo bezbjedno. Bilo je i nagovaranja da imam privatno obezbjeđenje i ličnog vozača, ali sam to uvijek odbijao.

Ostaću pri tome, jer se nadam da će biti sve u redu”, naglasio je Andrija Popović za Antenu M.

Izvor: Antena M