IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS ĆE DA GRMI, ZAPUŠE I DA PADA: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana i kada se očekuje snijeg… (foto)

Narednih dana kiša u većem dijelu regiona juga EVROPE, u subotu na planinama snijeg i susnježica…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 09: 03-2023, 07: 54… DANAS ĆE DA GRMI, ZAPUŠE I DA PADA: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana i kada se očekuje snijeg… (foto)

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama se očekuje susnježica i snijeg

Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 14, dnevna do 17°C.

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, u subotu na planinama sa susnježicom i snijegom, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša je registrovana na zapadu i sjeveru Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne.

Na Bjelašnici je jutros izmjereno nula stepeni Celzijusa, Ivan Sedlu sedam, u Doboju, Livnu i na Sokocu osam, u Širokom Brijegu 10, Bugojnu, Drvaru, Sarajevu i Trebinju 11, Zenici 12, Mostaru i Stocu 13, Bihaću, Gradačcu, Neumu i Tuzli 14, Banjaluci 15, Prijedoru i Sanskom Mostu 16 stepeni.

“Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Čitaj još:   TEHERAN: Nakon dvije godine u Iranu klanjani džuma- namazi...(foto, video)

četvrtak, 09.03.2023. godine
Promjenljivo i nestabilno vrijeme, uz mjestimično jači jugo i pogoršanje biometeoroloških prilika koje će postepeno uslijediti sa odmicanjem dana, kod osjetljivih osoba može uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti u poslijepodnevnim satima.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama se očekuje susnježica i snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni. U ostatku Bosne i Hercegovine vjetar jugozapadnu, u postepenom skretanju na sjeverni tokom dana. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama se očekuje susnježica i snijeg. Padavine uglavnom poslijepodne i tokom noći. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 7 do 16°C.

U nedjelju jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, a dnevna do 16°C. Vjetar slab, uglavnom , istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, dnevna od šest do 12, na jugu do 16 stepeni.

Čitaj još:   KOD NAS I ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more