BiH

PRVO CINIČNA „ČESTITKA“ ŽENAMA ZA 8. MART: A, danas protesti ispred centrale SDP- a zbog prijedloga da Magoda bude ministar… (foto)

Kenan Magoda kao prijedlog kantonalnog odbora SDP za ministra za sport i kulturu u Vladi Kantona Sarajevo izazvao je negodovanje članica ove stranke, ali i aktivistkinja za ženska prava, te je stoga najavljen protest za danas u 13 sati ispred centrale SDP- a.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 09: 03-2023, 08: 54… PRVO CINIČNA „ČESTITKA“ ŽENAMA ZA 8. MART: A, danas protesti ispred centrale SDP- a zbog prijedloga da Magoda bude ministar… (foto)

Članica Predsjedništva SDP- a Besima Borić ističe da članice SDP- a traže da se ovaj prijedlog povuče zbog, kako tvrdi, optužbi da je Kenan Magoda počinio nasilje u porodici.

– Mi, grupa žena, u najvećem broju članica Foruma žena SDP- a BiH, dolje potpisanih, a prisutnih na performansu posvećenom Danu žena, šokirane smo viješću da je Kantonalni odbor SDP Sarajevo kandidirao za ministra kulture i sporta u Vladi KS osobu koja je optužena za nasilništvo u porodici, o čemu su izvještavali mnogi portali, a na osnovu svjedočenja njegove bivše supruge koja je predočila i kopije dvije sudske presude o zabrani približavanja žrtvi nasilja.

Nakon duge i žustre rasprave jednoglasno smo odlučile da tražimo od KO SDP-a Sarajevo da hitno povuče svoj prijedlog i pronađe adekvatnu osobu iz svijeta kulture kakvih u Sarajevu ima vrlo kvalitetnih, kao i u samom SDP-u BIH.

Ovom prilikom nećemo komentirati to da je sjednica Odbora sazvana kao hitna i to u radno jutarnje vrijeme, Zoomom, nakon nekoliko mjeseci nerada, bez ikakvih konsultacija i informacija ni sa članstvom, osim u najužem krugu tri-četiri osobe koje u KO SDP- vedre i oblače: jedni te isti ljudi su i politička i izvršna i zakonodavna vlast!- napisala je Borić, prenosi N1.

I aktivistica Dženana Aladžuz podržala je proteste i pozvale sve koji mogu doći danas ispred centrale SDP-a.

U obrazloženju Rješenja Općinskog suda je pisalo da je Magoda bivšoj suprugi prišao rekavši: „E sad ću te ubiti, i uhvatio je za vrat i tom prilikom je udarao glavom od zid, a potom uhvatio za ruku i bacio na pod, nakratko izgubila svijest, a kada je vidjela da se nalaze u haustoru zgrade, bosa i u pidžami je izašla trčeći da se udalji iz zgrade kako je muž ne bi vidio, te nazvala svoje roditelje koji su pozvali policiju…“.

U novoj Kantonalnoj Vladi ostat će i Naida Hota Muminović, ministrica osnovnog i srednjeg obrazovanja. U prethodnom mandatu ona će ostati upamćena isključivo po nedopustivo suzdržanom odnosu prema nastavniku Samiru Alihodžiću, osuđenom za pedofiliju koji se unatoč presudi vratio na radno mjesto u istoj školi.

Čekala je ministrica da se o tom skandalu najprije izjasni njena stranka Narod i Pravda, čiji je sekretar Kemal Ademović bio punac nastavnika- pedofila! Nakon toga se priključila osudi skandala koji je zaprepastio javnost u Sarajevu.

(“SB”)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

ŽELJKO Vukmirović: Otirači imaju bolju sudbinu… (foto)

Političari sa Zapada su ukapirali da će diletante iz crnogorske izvršne vlasti morati da vuku…

9 minuta ago

SLAVKO Mandić: Naricaljka JELENE Karleuše i ALEKSANDRA Vučevića… (foto)

Dakle, nema Jelene u Podgorici, i to će svakako biti tema jedne od narednih skupštinskih…

21 minuta ago

HARIS Džinović je Melini ispunjavao sve moguće želje, ali jedno nikako nije smjela! Evo šta nije dozvoljavao supruzi sve ove godine… (foto, video)

Pjevač Haris Džinović i modna kreatorka Melina Džinović razveli su se nakon 22 godine ljubavi.…

52 minute ago

ISKORISTITE SLOBODAN DAN: Nedelja je stvorena za uživanje na otvorenom, danas i do 26 stepena C, prognoza vrijema do iduće srijede je… (foto)

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti u odnosu na prvi dan vikenda, ponajviše zbog dodatne…

1 sat ago

VELIKA TRAGEDIJA: Preminuo NBA košarkaš, suigarač BOJANA Bogdanovića- imao je samo 33 godine… (foto, video)

Strašne vijesti iz SAD... LOS ANGELES: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 05, 05. 2024… 0:…

9 sati ago

DPS: Da li je skandalozna izjava DRAGOSLAVA Šćekića, zvanični stav Vlade Crne Gore? (foto)

Javnost je danas još jednom imala priliku da se uvjeri u kom pravcu ide zvanična…

10 sati ago

This website uses cookies.