IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Slovenija osvojila “krcatu Moraču”, Crna Gora posustala u finišu… (foto, video)

CRNA GORA prvi put poražena u “Morači”, nakon što je prethodnih osam puta izlazila kao pobjednik, gdje su padali velikani, poput Njemačke, Danske, Švedske…

PODGORICA: Svijet, Sport, vijesti, petak, 10: 03-2023, 00: 54… PODGORICA: Slovenija osvojila “krcatu Moraču”, Crna Gora posustala u finišu… (foto, video)

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Slovenije 32:29 (14:14) u još jednoj frenetičnoj atmosferi u “Morači” u utakmici trećeg kola grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tako je naša selekcija prvi put poražena u “Morači”, nakon što je prethodnih osam puta izlazila kao pobjednik, gdje su padali velikani, poput Njemačke, Danske, Švedske…

“Deželi” su drugi put u mjesec i po dana savladali Crnu Goru, pošto su slavili u posljednjem kolu na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu.

“Lavovi” su večeras vodili gotovo tokom cijelog prvog dijela, imali u nekoliko navrata i maksimalnih plus pet, u nastavku u nekoliko navrata vodili sa dva gola razlike, ali u finišu su pali, napravili nekoliko grešaka kada se meč lomio i doživjeli prvi poraz u kvalifikacijama.

Viđena je velika borba, prava rovovska, a čak četvorica igrača završila su meč ranije.

Kod nas je Miloš Vujović isključen u 28. minutu nakon duela sa Jancom, na drugoj strani Jure Dolenec je krajem prvog dijela napustio parket zbog povrede zadnje lože i nije se više vraćao u igru, dok je Nik Henigman isključen zbog tri kazne po dva minuta u sedmom minutu nastavka, a u posljednjih pet minuta Slovenija je igrala bez večeras odličnog Domena Novaka.

Naše vihorno lijevo krilo Vujovića, u nastavku je fenomenalno odmjenio mladi Aleksandar Bakić koji je postigao tri gola.

Uoči početka meča doskorašnjem kapitenu Vasku Ševaljeviću uoči početka utakmice u “Morači”, uručen je dres sa državnim grbom kao znak zahvalnosti za sve što je uradio dok je predvodio “lavove”.

Predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda uručio je plaketu i doskorašnjem selektoru Zoranu Roganoviću.

Roganović je u poluvremenu utakmice dobio i zastavu od navijačke grupe “Ultra Crna Gora”.

Crna Gora je nošena fantastičnom podrškom sa tribina sjajno ušla u meč, povela (6:2) na isteku šestog minuta, poslije gola iz kontre Miloša Vujovića, što je selektora Slovenije Uroša Zormana natjeralo da zatraži tajm- aut.

Nakon istog Slovenija je napravila mini seriju 3:0 zahvaljujući pogocima iz kontre i prišla na gol zaostatka (6: 5).

Čitaj još:   POTPREDSJEDNIK VLADE CRNE GORE IBRAHIMOVIĆ: ''IZVINJAVAM SE GRAĐANIMA BIH, ministri nisu predstavljali većinsku Crnu Goru"

Odgovirala je Crna Gora na identičan način, te golovima Božidara Simića, Vuka Lazovića i Stefana Čavora vratila plus četiri (9:5) polovinom prvog poluvremena, a u tim momentima Nebojša Simić je imao svoj “šou” na golu, što je razgalilo publiku u “Morači”, uz raspoloženog Vasilija Kaluđerovića koji je konačno pokazao sav svoj kvalitet koji posjeduje.

Djelovalo je da je momentum na našoj strani, imali smo u dva navrata i maksmalnih plus pet (10:5 i 11:6).

Slovenija je ponovo prišla na dva gola zaostatka mini serijom 3: 0– 11: 9 u 20. minutu.

Pet minuta kasnije Branko Vujović pogađa u svom stilu za (13:10).

Uslijedio je novi pad u igri “lavova”, što su iskoristili Slovenci i serijom 4:0 u finišu stigli prvi put na meču u vođstvo poslije pogotka večeras odličnog Aleksa Vlaha (14:13).

Ipak na odmoru rezultatski egal, nakon što je efektno pogodio Stefan Čavor.

U nastavku se igralo gol za gol sve do 40. minuta kada se Slovenija golom Roka Ovničeka prvi put na susretu odlijepila na plus dva (19: 17).

Nije to obeshrabrilo naše momke, koji su serijom 4:0 vratili vođstvo na svoju stranu (21:20) poslije gola Rista Vujačića iz kontre, igrao se 42. minut.

U narednih osam minuta Crna Gora je konstantno imala od dva do gol prednosti, imala u nekoliko navrata priliku i za tri gola razlike, ali razbranio se Urban Lesjak, a u tim momentima razigrao se i neuhvatljivi Novak koji je sa tri gola u nizu za svoj tim pogodio za (25:25) na deset minuta prije kraja meča.

U odlučujućih deset minuta Slovenija je uglavnom vodila, a naša selekcija jurila zaostatak od jednog gola i stizala do izjednačenja.

Na dva minuta prije kraja Nejc Cehte je pogodio za (30:28), a Branko Vujović pogodio sa sedam metara (30:29) na 90 sekundi prije kraja.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Tada je možda sve moglo da bude drugačije, Vlah je pogriješio u napadu, a Branko Vujović je u želji da što prije dođemo do poravnanja dodao loptu u ruke Jancu Blažu, a Tilen Kodrin golom sa krila na 30-ak sekundi prije kraja otklonio sve dileme oko pobjednika (31:29), na kraju je tačku na meč stavio Janc na prazan gol, nakon što naš tim nije iskoristio napad.

Čitaj još:   NIKOLA IZ PRIJEPOLJA: BOŠNJACI NAM OPREMAJU BOLNICE, A PRAVOSLAVNA CRKVA POSTAVLJA KRST

Najefikasniji u našem sastavu bili su Branko Vujović i Vasilije Kaluđerović sa po pet golova, gol manje postigao je Vuk Lazović, po tri puta mrežu Slovenije zatresli su Aleksandar Bakić, Miloš Vujović i Stefan Čavor, Božo Anđelić pogodio je dva puta iz dva šuta.

Nebojša Simić bio je još jednom izvanredan među stativama, završio je meč sa 13 odbrana.

Kod Slovenije istakao se Aleks Vlah sa osam pogodaka, dok je krilo Domen Novak postigao pet.

Crna Gora 29 (14)

Slovenija 32 (14)

PODGORICA– Dvorana ,,Morača“. Gledalaca: 5.000. Sudije: M. Hansen i J. Madsen (Danska). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Slovenija 1 (1). Isključenja: Crna Gora 4, Slovenija 8 minuta. Crveni kartoni: Miloš Vujović (Crna Gora) u 28, Nik Henigman (3×2) u 38, Domen Novak u 55. minutu (Slovenija).

CRNA GORA: N. Simić (13 odbrana), Matović, Bakić 3, Dragašević, M. Vujović 3, Čavor 3, Lazović 4, Čepić 1, Ćorsović, B. Vujović 5 (2), M. Radović 1, Kaluđerović 5, B. Simić 1, Vujačić 1, L. Radović, Anđelić 2.

SLOVENIJA: Lesjak (3 odbran i sedmerac), Kastelic (4 odbrane), Blagotinšek 2, Henigman 1, Janc 4, Dolenec 3, Cehte 1, Kodrin 2, Zarabec, Žabić, Horzen 1, Mazej, Ovniček 2, Makuc 4, Novak 5, Vlah 8 (1).

Ekipa Uroša Zormana sada je lider grupe 7, a isti rivali sastaju se u nedjelju u Kopru.

Sinoć je, u okviru naše grupe Bosna i Hercegovina bila bolja od Kosova u gostima (25: 22).

izvor Pobjeda.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more