IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA, UMRO OTAC ADISA I KERIMA: U Aleji veterana na Gradskom groblju Vlakovo obavljena dženaza Rasimu Mašali, veteranu Armije RBiH… (foto) 

Iza njega su ostali sinovi Adis i Kerim, supruga Samija, unuka Emina, braća Edhem  i Esad, sestre Sabaheta, Hidajeta i Fikreta i ostala rodbina i prijatelji…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 10: 03-2023, 18: 54… TUGA DO NEBA, UMRO OTAC ADISA I KERIMA: U Aleji veterana na Gradskom groblju Vlakovo obavljena dženaza Rasimu Mašali, veteranu Armije RBiH… (foto)

U Aleji veterana na Gradskom groblju Vlakovo danas je obavljena dženaza Rasimu Mašali, veteranu Armije RBiH koji je preminuo u 66. godini 2. marta.

Iza njega su ostali sinovi Adis i Kerim, supruga Samija, unuka Emina, braća Edhem  i Esad, sestre Sabaheta, Hidajeta i Fikreta i ostala rodbina i prijatelji.

Po sudbini Rasimovih sinova Adisa i Kerima je veliki bosanskohercegovački književnik Abdulah Sidran je napisao scenarij za kultni igrani film Savršeni krugredielja Ademira Kenovića po mnogima naš najbolji film sa temom rata

Akademik Sidran danas je bio na Vlakovu i oprostio se od Rasima Mašale, ostavljajući posmrtno slovo:

Danas smo se, na Vlakovu, rastali od branioca Goražda Rasima Mašale (1957-2023). Bijaše artiljerac, iz svoje goraške jedinice prešao u 18. višegradsku brigadu komandanta Ahmeta Sejdića. Umio upucati onu grdosiju od tenka. Njegovi su sinovi ona dva izbjeglička dječaka– Adis i Kerim– prema čijoj sam sudbini skrojio filmski scenarij Savršeni krug, što je sjajno režirao Ademir Kenović– podsjeća Sidran, te dodaje:

Čitaj još:   SARAJEVO: Sjekirom i pištoljem, kružio i prijetio komšilukom, ZLODJELA koja je POČINIO su...

A Rasim bijaše duša, sama najljepša duša od čovjeka. Ne znam da li sam, za svih ovih osam decenija života, sreo tako čista, plemenita insana. Ko je njemu ikakvo zlo nanio, da Bog da se pod njim Zemlja ovog trena otvorila! Neka je veliki rahmet Rasimovoj pregolemoj duši.

IZVOR Hayat.ba

MANJINSKI NARODI SU UZ MILA ĐUKANOVIĆA… (foto)

Pošto su uvijek manjinski narodi u Crnoj Gori imali značajnu Read more