IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković poziva MILA Đukanovića da raspusti parlament… (foto)

Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore, Draginja Vuksanović Stanković, kazala je da očekuje da aktuelni predsjednik države Milo Đukanović u četvrtak raspusti parlament i raspiše vanredne parlamentarne izbore.

raginja Vuksanović Stanković, predsjednička kandidatkinja i poslanica Socijaldemokratske partije, iskazala je očekivanje da predsjednik države Milo Đukanović naredne sedmice raspusti parlament.

U intervjuu agenciji Mina Vuksanović Stanković je kazala da odluku predsjednika Crne Gore očekuje u četvrtak. Poručila je da Đukanović ne može da kalkuliše i da ga na to Ustav obavezuje.

– Pozivam Đukanovića i očekujem da će iskoristiti Ustavom utvrđene nadležnosti i u četvrtak raspustiti parlament i sjutra dan zakazati vanredne parlamentarne izbore – rekla je Vuksanović Stanković.

Kandidatkinja za predsjednicu je istakla da agonija sa Vladom Dritana Abazobića mora biti okončana, a da je ona bila predsjednica, raspustila bi Skupštinu još u decembru.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković o Otvorenom Balkanu: ISTOVREMENO SE PIŠU AGENDE VELIKE SRBIJE I VELIKE ALBANIJE...

– Rezultati predsjedničkih izbora opredijeliće put Crne Gore. Da li ćemo ići stranputicom i kliziti u neke velikodržavne, velikosrpske i kleronacionalističke projekte gdje će Crna Gora potpuno da izgubi identitet, ili ćemo ići ubrzanim procesom evropskih integracija – kazala je ona.

Vuksanović Stanković je kazala da je ubijeđena da ulazi u drugi krug i da pobjeđuje na predsjedničkim izborima.

izvor: pobjeda.me

Mile Đukanović PORUČIO Dodiku:”NEĆEŠ NIKAD UĆI U CRNU GORU”

ZBOG DEKLARACIJE U NSRS-u,  Mile Đukanović je zaprijetio Dodiku da Read more

ĐUKANOVIĆ PORUČIO: “Nije moguća VELIKA SRBIJA – moguća je samo VELIKA TRAGEDIJA”! (video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vjeruje da će biti dijaloga između premijera Duška Read more