IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS DŽENAZA: U 48. godini na BOLJI SVIJET PRESELIO Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica… (foto)

Živinice se s tugom opraštaju od gradonačelnika, Samira Kamenjakovića…

ŽIVINICE: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 12: 03-2023, 00: 24… DANAS DŽENAZA: U 48. godini na BOLJI SVIJET PRESELIO Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica… (foto)

Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica je nakon teške bolesti izgubio svoju poslednju bitku u 48. godini u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, iza njega su ostale supruga i troje djece. Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine…

Samir Kamenjaković je rođen 10.05.1975. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Studij Medicinske radilogije završio na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao, a zatim i doktorirao.

Prema nezvaničnim podacima Kamenjaković je bio hospitaliziran u UKC- u Tuzla. Iako je postojala opcija da ga izmjeste u inostranstvo, ali zbog teškog stanja transport nije bio moguć.

Radio je na klinici za Radiologiju kliničkog centra u Tuzli. Bio je docent na odsjeku za radiološke tehnike na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Čitaj još:   SRBIJA SPREMNA I NA NEMIRE DA DOBIJE NIKŠIĆ!!!

Također, bio je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda.

Dodatno obrazovanje u oblasti zdravstvenog menadžmenta završio na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Bio je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda. Objavio je više od 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine.

 Iza njega su ostala velika djela. Porodici upućujem iskrene riječi sabura, a našem Samiru da se dragi Allah smiluje, oprosti mu eventualne grijehe i učini ga stanovnikom Dženneta, napisao je BEGO Gutić.

izvor (SB)