IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA: Narednih dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost… (foto)

Danas vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a na jugu slaba da do umjerena bura. Dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 15 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 12: 03-2023, 10: 24…  VREMENSKA PROGNOZA: Narednih dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost… (foto)

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se narednih dana u Bosni i Hercegovini, a u srijedu u višim područjima i na planinama se očekuje snijeg, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na Bjelašnici je izmjereno minus deset stepeni Celzijusa, na Ivan Sedlu i Sokocu minus tri, u Bijeljini, Livnu i Tuzli nula, Doboju, Gradačcu i Zenici jedan, Banjaluci, Bihaću, Prijedoru, Sanskom Mostu i Sarajevu dva, Širokom Brijegu četiri, Trebinju pet, Mostaru osam i Neumu deset.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba da do umjerena bura. Dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 15 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

nedjelja, 12.03.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Obzirom da će, nakon razvedravanja tokom noći, jutro biti prohladno, hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. Postepeno, sa odmicanjem dana ugodnije i toplije, uz sunčane intervale. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti u prirodi.

Čitaj još:   Upucani muškarac u LOKVI KRVI je navijač Partizana...

ponedjeljak 13.03.2023. godine
Slično kao i na izmaku vikenda, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje i biti radno motivisana. Duži sunčani intervali povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju tokom jutarnjih sati, kada će biti prohladno. Danju toplije i ugodnije.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Tokom noći jače naoblačenje praćeno kišom. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren, na momente pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 15 do 22 stepena.

Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima očekuje se u srijedu. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg.

Poslije podne prestanak padavina i smanjenje naoblake na sjeverozapadu Bosne, a u ostatku zemlje prema kraju dana ili tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, dnevna od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni.

Čitaj još:   RUSIJA NE PRIZNAJE Rusku vakcinu koja se prima u Srbiji... (foto i video)

U četvrtak se u većem dijelu zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne može biti magle i niske naoblake. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, dnevna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni C..

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more