IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽABLJAK: Napadnuti članovi Protivterorističke jedinice, povrijeđeno pet napadača… (foto)

Manji broj pripadnika Protivtrerorističke jedinice (PTJ) fizički su napadnuti u lokalu na Žabljaku, saopšteno je iz Uprave policije. U incidentu je lakše povrede zadobilo pet napadača koji su, kako navode iz policije, bili u alkoholisnaom stanju.

Pripadnike PTJ na Žabljaku napala grupa pijanih osoba…

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, pripadnici Protivterorističke jedinice trenutno borave na Žabljaku u okviru obuke u zimskim uslovima. Oni su sinoć, kako dodaju, dok nijesu bili na dužnosti, boravili u jednom ugostiteljskom objektu u tom gradu i tom prilikom su fizički napadnuti.

“Prema do sada uzetim izjavama od policijskih službenika incident je započeo provokacijom i napadom na policijskog službenika od strane grupe lica koja su bila u vidno alkoholisanom stanju. Tokom incidenta pet lica iz te grupe je zadobilo lakše povrede”, navodi se u saopštenju.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Stanice policije Žabljak koji su, kako su kazali iz Uparve policije, postupili u okviru svojih ovlašćenja i prikupili obavještenja od više lica.

Čitaj još:   VRIJEME SE MIJENJA: Danas oblačno, pljuskovi i grmljavina... (foto)

Sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, po čijem nalogu se preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovoga događaja.

“Radi se o izolovanom incidentu budući da Protivteroristička jedinica dugi niz godina u ovom periodu boravi na Žabljaku gdje izvodi obuku u zimskim uslovima, te je poznato da ima dobre odnose sa lokalnom zajednicom i lokalnim stanovništvom, što će i buduće biti slučaj”, saopšteno je iz Uparve policije.

Navode da će se u daljem postupku, koji će nepristrasno sprovesti Uprava policije, utvrditi  eventualna odgovornost policijskih službenika u ovom incidentu. 

Sa događajem je, kako su kazali, upoznata i Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

izvor: kodex.me

Nešto mnogo smrdi u CRNOJ GORI…

Iskušenja su ogromna, ponude su uvek anticrnogorske i to je Read more