IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krug 99: Izbori u Crnoj Gori će se odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana… (foto, video)

Danilo Kalezić, profesor na Istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore, upozorio je da u periodu između dva kruga oćekuje intenzivnije uključivanje trećih strana u izborni proces…

 SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13: 03-2023, 00: 24… Krug 99: Izbori u Crnoj Gori će se odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana… (foto, video)

Predsjednički izbori u Crnoj Gori i stabilnost Zapadnog Balkana teme su o kojima je razgovarano na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Ističu duboku zabrinutost za ishod i refleksije izbornih rezultata, te naglašavaju da će se rezultati izbora odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana.

Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović podsjetio je da Bosna i Hercegovina ima 254 km punopravno obilježene i ratifikovane međudržavne granice sa Crnom Gorom– a niti jedan kilometar sa Srbijom i Hrvatskom– te da je time okončana mogućnost svakog nesporazuma oko teritorijalnog integriteta dviju država, prenose mediji u BiH.

Čitaj još:   HOROR: Pacijentica skočila sa zgrade UKC- a Republike Srpske, bila je... (foto)

“Obje države su ponovo na meti velikodržavnih projekata iz susjedstva, to valjda ne treba dodatno pojašnjavati, vidimo pod kakvim je pritiskom Crna Gora, vidimo da se slična matrica sprovodi i u BiH”, istakao je Abaz Dizdar, poslanik u Skupštini Crne Gore.

Danilo Kalezić, profesor na Istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore, upozorio je da u periodu između dva kruga oćekuje intenzivnije uključivanje trećih strana u izborni proces – to će dovesti i do povećanja tenzija u društvu, što može proizvesti i tu vrstu društvene nestabilnosti, odnosno društvene agresije.

BONUS VIDEO: Press konferencija Kruga 99, 12. marta, 2023.

Izvor: Antena M

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more