IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krug 99: Izbori u Crnoj Gori će se odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana… (foto, video)

Danilo Kalezić, profesor na Istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore, upozorio je da u periodu između dva kruga oćekuje intenzivnije uključivanje trećih strana u izborni proces…

 SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13: 03-2023, 00: 24… Krug 99: Izbori u Crnoj Gori će se odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana… (foto, video)

Predsjednički izbori u Crnoj Gori i stabilnost Zapadnog Balkana teme su o kojima je razgovarano na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Ističu duboku zabrinutost za ishod i refleksije izbornih rezultata, te naglašavaju da će se rezultati izbora odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana.

Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović podsjetio je da Bosna i Hercegovina ima 254 km punopravno obilježene i ratifikovane međudržavne granice sa Crnom Gorom– a niti jedan kilometar sa Srbijom i Hrvatskom– te da je time okončana mogućnost svakog nesporazuma oko teritorijalnog integriteta dviju država, prenose mediji u BiH.

Čitaj još:   Major Omer Mehić: Šta znači poruka Nikole Koje sa današnjih protesta "Srbija protiv nasilja" u BEOGRADU... (foto, video)

“Obje države su ponovo na meti velikodržavnih projekata iz susjedstva, to valjda ne treba dodatno pojašnjavati, vidimo pod kakvim je pritiskom Crna Gora, vidimo da se slična matrica sprovodi i u BiH”, istakao je Abaz Dizdar, poslanik u Skupštini Crne Gore.

Danilo Kalezić, profesor na Istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore, upozorio je da u periodu između dva kruga oćekuje intenzivnije uključivanje trećih strana u izborni proces – to će dovesti i do povećanja tenzija u društvu, što može proizvesti i tu vrstu društvene nestabilnosti, odnosno društvene agresije.

BONUS VIDEO: Press konferencija Kruga 99, 12. marta, 2023.

Izvor: Antena M

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more