IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Krug 99: Izbori u Crnoj Gori će se odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana… (foto, video)

Danilo Kalezić, profesor na Istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore, upozorio je da u periodu između dva kruga oćekuje intenzivnije uključivanje trećih strana u izborni proces…

 SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13: 03-2023, 00: 24… Krug 99: Izbori u Crnoj Gori će se odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana… (foto, video)

Predsjednički izbori u Crnoj Gori i stabilnost Zapadnog Balkana teme su o kojima je razgovarano na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Ističu duboku zabrinutost za ishod i refleksije izbornih rezultata, te naglašavaju da će se rezultati izbora odraziti na stabilnost Zapadnog Balkana.

Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović podsjetio je da Bosna i Hercegovina ima 254 km punopravno obilježene i ratifikovane međudržavne granice sa Crnom Gorom– a niti jedan kilometar sa Srbijom i Hrvatskom– te da je time okončana mogućnost svakog nesporazuma oko teritorijalnog integriteta dviju država, prenose mediji u BiH.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 30. oktobar 2018. godine

“Obje države su ponovo na meti velikodržavnih projekata iz susjedstva, to valjda ne treba dodatno pojašnjavati, vidimo pod kakvim je pritiskom Crna Gora, vidimo da se slična matrica sprovodi i u BiH”, istakao je Abaz Dizdar, poslanik u Skupštini Crne Gore.

Danilo Kalezić, profesor na Istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore, upozorio je da u periodu između dva kruga oćekuje intenzivnije uključivanje trećih strana u izborni proces – to će dovesti i do povećanja tenzija u društvu, što može proizvesti i tu vrstu društvene nestabilnosti, odnosno društvene agresije.

BONUS VIDEO: Press konferencija Kruga 99, 12. marta, 2023.

Izvor: Antena M

Dnevni horoskop za 26. mart 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: PODNIJELA OSTAVKU i na funkciju poslanice u Skupštini Crne Gore… (foto)

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnijela je ostavku na tu funkciju. PODGORICA: Read more

“Čuj i luk naplaćuju 1 KM”? Gosti ogorčeni jer ĆEVAPI koštaju 10 KM… (foto)

Na društvenim mrežama objavljen je račun iz jednog cazinskog restorana Read more