IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“PINK PANTER” SE OGLASIO O UBISTVU RANKA ESKOBARA! “Prerano si nas ostavio Šule, voli te kum zauvijek”… (foto, video)

Radovan Jelušić (52) iz Nikšića, član kriminalne grupe “Pink panter”, takođe se oprostio čituljom od svog ubijenog kuma Radovana Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, ubijenog 9. marta u Rušnju.

“Prerano si nas ostavio Šule. Bio si čovjek velike duše i primjer svima nama. Voli te tvoj kum zauvijek. Radovan Jelušić”, naveo je Nikšićanin u čitulji, objavljenoj u podgovičkom listu “Dan”.

Jelušić je član međunarodne bande “Pink Panter”, a u Višem sudu u Podgorici osuđen je na pet i po godina zatvora pljačke juvelirnice u Tokiju u poslovnom centru u tom gradu, odakle je zajedno sa Rifatom Hadžiahmetovićem 14. juna 2007, odnio nakit vrijedan 1,7 miliona eura. Takođe je osuđen zbog falsifikovanja pasoša. Spektakularna pljačka u Tokiju je bila jedna od prvih prvih tako izvedenih na azijskom kontinentu.

Inače, Viši sud u Podgorici je prihvatio jemstvo od 101.000 eura da se ukine pritvor Jelušiću, u kome je proveo više od tri godine. Međutim, on je pobjegao, a u martu 2018. godine je uhapšen u Španiji po Interpolovoj potjernici.

Čitaj još:   NUKLEARKU SU ZAPALILI Ukrajinci: NUKLEARNI TEROR i Monstruozna provokacija iz RUSIJE... (foto, video)

Crna Gora je zatražila Jelušićevo izručenje godinu dana nakon njegovog hapšenja, ali su kiparske vlasti odlučile da će ga izručiti tek nakon što u toj zemlji odsluži trogodišnju zatvorsku kaznu. Iz Kipra u Crnu Goru je ekstradiran u septembru 2020. godine.

Jelušić je odavno poznat crnogorskoj policiji i pravosuđu.

Hapšen je u Rimu 2010. godine, a dvije godine kasnije je izručen Crnoj Gori. Tada je hapšenje Jelušića pozdravio i izvršni direktor Interpola Žan-Mišel Lubuten, koji je kazao da je pao “mozak ozloglašene bande”.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO- Rajko Čaušević, osnivac grupe “Pink panteri”

izvor: informer.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   SKUP DIJASPORE- PODGORICA: Nedžad Nurković- Vladi jedino ne smetaju naše pare; Sokolj Dacić- Dajem besu da ću čuvati Crnu Goru... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more