IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA DRAMA NA NEBU IZNAD CRNOG MORA: Sudarili se ruski vojni avion i američki dron… (foto, video)

Ruski borbeni avion sudario se s američkim nadzornim dronom iznad Crnog mora, što je prisililo SAD da obori svoj dron, izvijestila je američka vojska…

WASINGTON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 14: 03-2023, 19: 24… VELIKA DRAMA NA NEBU IZNAD CRNOG MORA: Sudarili se ruski vojni avion i američki dron… (foto, video)

Američki zvaničnik upoznat s incidentom tvrdi kako je dron Reaper letio uz dva ruska mlažnjaka SU-27 iznad međunarodnih voda…

SAD su bile prisiljene da obore dron nakon što se sudario s ruskim mlažnjakom iznad Crnog mora,  javlja  BBC.

Ruski borbeni avion sudario se s američkim nadzornim dronom iznad Crnog mora, što je prisililo SAD da obori svoj dron, izvijestila je američka vojska.

Američki zvaničnik upoznat s incidentom tvrdi kako je dron Reaper letio uz dva ruska mlažnjaka SU-27 iznad međunarodnih voda. Jedan od ruskih aviona namjerno proletio ispred bespilotne letjelice i izlio gorivo ispred nje, tvrdi.

Čitaj još:   TRNU LI VAM PRSTI, NE IGRAJTE SE, ODMAH IDITE LJEKARU: Ova pojava je znak OPASNE BOLESTI...

Sve se dogodilo u 7 ujutro

“Otprilike u 7: 03 ujutro (CET), jedan od ruskih aviona Su-27 udario je u propeler MQ-9, zbog čega su američke snage morale srušiti MQ- 9 u međunarodnim vodama. Nekoliko puta prije sudara, avioni Su-27 su izlili gorivo i letjeli ispred MQ- 9”, izvijestile su zračne snage SAD- a.

“Ovaj incident pokazuje nedostatak stručnosti, osim što je nesiguran i neprofesionalan”, rekao je u izjavi general američkih zračnih snaga James B.Hecker.

BONUS VIDEO: BREAKING: Russian fighter jet collides with US unmanned aircraft

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more