IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANILO Kalezić: RAJO Mandić i JAKOV Milatović trajno bi svrstali CG u antievropski kvazidržavni okvir sa Srbijom… (foto)

Šanse za ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora imaju, pored aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića, još Andrija Mandić i Jakov Milatović. Eventualni poraz prozapadne politike trajno bi svrstao Crnu Goru u antievropske civilizacije i neki kvazi državni okvir sa Srbijom, ocijenio je politikolog Danilo Kalezić, gostujući u jutarnjem programu televizije 7.

„Iako imate 6-7 kandidata suštinski birate između jednog kandidata i grupe velikosrpskih i proruskih kandidata koji Crnoj Gori garantuju nastavak puta kolapsa i destrukcije, da citiram (američkog diplomatu Gabrijela) Eskobara koji je uveo taj termin, a kojim se dobro opisuje stanje političkog i društvenog sistema u Crnoj Gori“, rekao je Kalezić.

Istakao je da su Srbija i Rusija dominantne države koje mogu da utiču na izbore u Crnoj Gori i da one čekaju ishod prvog kruga izbora kako bi svoje resurse upotrijebile angažovanije u korist antiđukanovićevskog kandidata ko god to bio.

„Čekaju ishod prvog kruga, ali to ne znači da miruju. Vrlo su aktivni u izbornom procesu, ali na jedan suptilniji način.

Čitaj još:   DRAMA NA BIH GRANICI: Andrija Mandić, spriječen da uđe u Crnu Goru... (foto i video)

Ono što bi trebalo da alarmira crnogorsku javnost je da se prvaci partije koja u svom imenu ima Evropu srijeću sa opskurnim tajkunima, profiterima i čelnicima Crkve Srbije, pretpostavljam kako bi obezbijedili finansijsku, logističku i političku podršku za svog kandidata koji se u ideološkom smislu ne razlikuje od četničkog vojvode Mandića. Ono su dva lica jedne iste velikodržavne politike“, kazao je Kalezić.

izvor: analitika.me

ŽARKO Korać: JAKOVU Milatoviću nijesu sigurni glasovi DF- a, građani biraju između „ekonomske šarade“ i pune nezavisnosti države… (foto, video)

Glasati za ljude koji obećavaju ogromno povećanje plata i penzija Read more

Čitaj još:   UZBUNA U CRNOJ GORI: SRPSKI EKSTREMISTI PRIPREMALI NAPAD NA DRAGINJU VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ...
MILA Đukanovićevi ADUTI za drugi krug- Milatovićev populizam ,,do neba“… (foto)

Milatovićev snažan izborni uspjeh u najvećim gradovima- u Podgorici i Read more