IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović u PLJEVLJIMA: Pobijediću zajedno sa svima vama… Srbiji smo uvijek bili prijatelji, protiv smo velikosrpskog nacionalizma… (foto)

“Pobijediću na ovim izborima i to čvrsto vjerujem u to ne zato što vidim ko su mi protivkandidati, pobijediću i ne samo zato što sam osjetio i na drugim mjestima u Crnoj Gori jednako ovakve optimističke pobjedničke atmosfere nalik onim atmosferama iz 1997. i 2006. godine, nego pobijediću zato što se zalažem i borim zajedno sa vama za najveće vrijednosti savremene Crne Gore”, poručio je predsjednik DPS i predsjednički kandidat na predstojećim izborima okupljenim građanima u punoj sali Centra za kulturu u Pljevljima.

POBIJEDIĆU ZAJEDNO SA SVIMA VAMA, JER BRANIMO TEKOVINE SAVREMENE CRNE GORE

MILO Đukanović je kazao da su tokom ovih dvadesetpet godina očuvani stabilnost, međunacionalni sklad, da je uspostavljena ekonomska održivost, sačuvana zemlja od bombardovanja, obnovljena nezavisnost a zemlja usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti.

Članstvom u NATO, Crna Gora se zaštitila od opasnosti koju danas gledamo na pragu balkanske kuće u Ukrajini i na kraju, Crna Gora je dovedena u samo predvorje Evrope.

“To je naša tekovina, koja nije mala. To su vrijednosti za koje se vrijedi boriti onako kako se i mi večeras ovdje borimo. To je zalog srećnije budućnosti našeg potomstva. Zato ću pobijediti zajedno sa svima vama koji smo stvarali i koji danas odlučno branimo te vrijednosti”, kazao je Đukanović.

Čitaj još:   BANJA LUKA: Eksplozija bombe, oštećeno pet kuća u naselju Derviši...

IDEOLOGIJA OVE VLASTI JE ISKOMPLEKSIRANI REVANŠIZAM

Predsjednik je rekao da je ova kampanja produžetak dvoipogodišnje političke prakse u Crnoj Gori koja je obilježena jednom vrlo lošom karakteristikom i vremenom u kojem je nova vlast kao svoju ideologiju demonstrirala iskompleksirani revanšizam, te da je sva njihova politika bila pokušaj obračuna sa prethodnom vlašću.

On ističe da se politički oponenti u tom periodu nijesu mnogo služili činjenicama, već da je njihova politika bila politika grubih izmišljotina, očiglednih konstrukcija i etiketa kojima su željeli opoganiti Crnu Goru. U tom kontekstu pomenuo je tri konstrukcije.

CRNA GORA NIJE BILA “SPRŽENA ZEMLJA” VEĆ NAJRAZVIJENIJA EKONOMIJA OVOG REGIONA, ONI SU UDARNIČKI RADILI DA JE SPRŽE

“Prva je da je Crna Gora “spržena zemlja”. Crna Gora je u periodu od 2006. do 2020. tokom tih četrnaest godina bila najdinamičnija ekonomija u Jugoistočnoj Evropi. Crna Gora je postala najrazvijenija zemlja našeg regiona. Sjetićemo se svi, ako ne zbog godina a ne neke dalje istorije, svega što smo mogli pročitati u istorijskim čitankama– Crna Gora je nažalost kroz vjekove bila siromašna zemlja.

Crna Gora je tokom našeg perioda upravljanja postala najrazvijenija ekonomija našeg regiona po svim parametrima ekonomskog razvoja. Nažalost, danas bi mogli kazati nakon dvoipogodišnjeg iskustva da je aktuelna vlast udarnički radila da je učini “sprženom zemljom”.”

Čitaj još:   TRAGEDIJA NA EKSKURZIJI: Učenik sa Ilidže pao sa prozora hotela i stradao u Pragu... (video)

izvor: http://ibalkan.net, agencije

PLJEVLJA: USLED JAKIH SNIJEŽNIH PADAVINA, DANAS UČENICI NE IDU U ŠKOLU… (foto)

U pljevaljskim osnovnim školama danas nema redovne nastave, a razlog Read more

PLJEVLJA: Profesor istorije predavao i predmete šišanja… (foto)

Jedan profesor istorije u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima bio Read more

PLJEVLJA: Utopila se žena u parku Vodice- u policiji nemaju informacije… (foto)

Prema nezvaničnim informacijama u jutarnjim satima je pronađena utopljenica u Read more